İZMİR'de dört yıl önce kaybolan Rus Yanina Georgievna Saptrikina'yı Urla İlçesi'nde öldürüldükleri iddiasıyla tutuklanan biri kadın üç kişiye ceza yağdı. Sanıklardan Serdar Eyigüney 22 yıl, Koray Ulu ve eşi Veronika Ulu ise 8'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.


İzmir'de para karşılığı erkeklerle ilişkiye girdiği öne sürülen Rus uyruklu Yanina Georgievna Saptrikina (23), Eylül 2002'de ortadan kayboldu. Türkiye'deki kızlarından bir hafta haber alamayan ailesi konsoloslukları aracılığıyla Türk polisine başvurarak Saptrikina'nın kaybolduğunu bildirdi. Polis, Saptrikina'nın İzmir'deki vatandaşı ve arkadaşı olan Veronika Ulu (29) ile Aydın'da Söke Belediyesi'nde görevli zabıta memuru eşi Koray Ulu (36) ve Serdar Eyigüney'in (30) ifadelerine başvurup, genç kadını bulmaya çalıştı. Ancak bir sonuç alınamadı. Polis, turist kadını öldürdüklerinden şüphelenilen Serdar Eyigüney ve Saptrikina'nın kaybolmasından sonra evlenen Veronika Ulu ile eşi Koray Ulu'yu takibe aldı. Uzun süredir açık vermesi beklenen zanlılardan işsiz olan Serdar Eyigüney, Söke'de arkadaşlarıyla içki içerken Rus kadını öldürdüklerini ağzından kaçırdı. Serdar Eyigüney ile suç ortakları zabıta memuru Koray Ulu ve eşi Veronika Ulu olaydan iki yıl sonra gözaltına alındı. Zanlıların gösterdikleri yerde, kadının kemikleri ve çürümüş giysileri bulundu.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Söke polisi tarafından gözaltına alınan Serdar Eyigüney, vicdan azabı çektiğini söyledi, suçunu itiraf etti. Serdar Eyigüney, Koray Ulu ve eşi Veronika Ulu hakkında İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, adam öldürmek suçundan her biri için ömürboyu, gasptan ise 20'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sırasında ifade veren Eyigüney, Eylül 2002'de arkadaşı Koray Ulu ile İzmir'e geldiklerini anlatarak, “Bir otomobil kiralayıp, onun sevgilisi olan Veronika ve arkadaşı Yanina'yı da yanımıza alarak Karaburun'daki yazlık evimize gitmek için yola çıktık.

Yolda parasını almak için Yanina'yı üçümüz boğarak öldürdük. 200 YTL parası ile cep telefonunu aldık. 100 YTL'yi Koray, geri kalan parayı da ben aldım. Kalbinden bıçakladıktan sonra yol kenarındaki çalılıkların arasına gizledik” dedi.
Koray Ulu ise Karaburun'a giderken, Serdar Eyigüney'in cinsel ilişkiye gireceği Saptrikina'nın parasını peşin istediğini, bu yüzden tartışma çıktığını öne sürdü. Ulu, Saptrikina'nın küfretmesi üzerine, alkollü olan Eyigüney'in kendisini boğarak öldürdüğünü, cesedini çalıların arasına attığını iddia etti. Öldürme olayına kendilerinin karışmadıklarını savundu.


Veronika Ulu ise “Serdar yalan söylüyor. Saptarikina, benim hemşehrim. Hem ülkemizde hem de Türkiye'de aynı evi paylaştık. İnsan can yoldaşını hiç öldürür mü? Serdar, suçunu hafifletmek için bu şekilde bize iftira atıyor” dedi. Çift olaydan bir süre sonra birbirlerini sevdikleri için evlendiklerini söyledi.
Mahkeme heyeti, sanıklar Serdar Eyigüney'i 22 yıl, Koray Ulu ve eşi Veronica Ulu'yu yardım ve yataklıktan 8'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Milliyet