Kardeşler, Tulip markası ile otelcilikte de büyümeye devam edecek. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in oğulları Berk ve Mert Uçuran Çiller'in yönettiği Marsan Holding, konut ve otel yatırımlarında butik ama kaliteli işlerle kendisini gösterecek. Konut alanına Zekeriyaköy'deki Park One projesi ile adım atan şirket, son baharda yine aynı bölgede Garden One projesini yapacak. Konutta bir numaralı olma hedefini 'One' temasıyla gerçekleştirmeye niyetli olan şirket, 2005 yılında aldığı Pera Rose oteliyle girdiği turizmde de Beyoğlu'nda iki otel daha aldı.

23 milyon dolarlık yatırım

Yeni aldığı otelleri Tulip markasıyla işlettiklerini belirten Berk Çiller, 2012 yılına kadar aktif ve 50-80 odeli butik 3 oteli daha alarak Tulip markası altında çalıştıracaklarını açıkladı. Turizm alanına şu ana kadar 23 milyon dolar yatırım yaptıklarını anlatan Çiller, finansmanın yüzde 80'inin bankalardan sağlandığını ifade etti. Biri Konya'da olmak üzere alacakları üç otele de maksimum 15 milyon dolar yatırım yapabileceklerini anlatan Çiller, holding olarak geçen yılki cirolarının 11 milyon TL seviyesinde olduğunu söyledi. Çiller konut yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Biz konutta ne yapmak istediğimizi Park One ile anlatmaya çalıştığımız için her noktasına çok özeniyoruz. 40 milyon dolar ciro bekliyoruz. 24 ayda tamamlayacağız. İkinci etabı 1,5-2 ayda başlatmış olacağız. Arsa 20 yıl önce alındığı için bölgedeki diğer projelere göre yüzde 30 ucuza daire satabiliyoruz. İlk etaptaki dairelerin yüzde 40'ı rezerve oldu. 30 dönümlük arazinin 12 dönümünü yeşil alana ayırdık. Garden One projesi ise 40 üniteden daha az olacak, 8-9,5 milyon dolarlık projeye sonbahar gibi başlayacağız."

Park One projesinde daire fiyatları 379 bin ile 772 bin dolar, büyüklükleri de 204 ile 296 metrekare arasında bulunuyor.

İmar davasını kazandık

Ailenin Sinpaş'ın Avangarden projesine komşu olan Çekmeköy'deki arsasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Berk Uçuran Çiller şunları söyledi:

"Orada yanlış bir anlaşılma var. Bu bölge imarsız değil, imarsız olsa Sinpaş 250 villayı nasıl yapardı? Oradaki sorun, başlangıçta imarda bulunan yeşil alandan daha fazla alanın bizden alınmış olması. Yeşil alan yüzde 42 olarak belirlenmişti, itiraz ettik, mahkeme kararıyla yüzde 38'e indi. 30 dönümlük arsamızla ilgili karar şu anda askıda. "

İSTANBUL/BUGÜN