CHP Nazilli İlçe Binası"nda düzenlene toplantıya CHP Nazilli İlçe Başkanı Atilla Talay, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
Toplantıda konuşan CHP Nazilli İlçe Başkanı Atilla Talay, küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle üretici kesimin çeşitli sıkıntılar içerisinde bulunduğunu söyledi. Tarımsal faaliyetlerin Türkiye için hayati önem taşıdığını ve asla piyasa koşullarına terk edilemeyeceğini iddia eden Talay, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye"de de çiftçilerin yeterince desteklenmesi gerektiğini savundu. Ekonomisi en güçlü olan ülkelerin bile tarımsal faaliyetlere ayrı bir önem verdiğine işaret eden Talay, “Türkiye tarımdaki yapısal sorunlarını henüz çözemediği ve doğa koşullarının etkisini yeterince sınırlandıramadığı için tarımı piyasa koşullarına terk etmek bir yana ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine göre tarımı daha fazla desteklemek ve daha fazla müdahale etmek zorunda. Gerekli önlemler alınmazsa Türk köylüsü ve çiftçisi daha da yoksullaşabilir. Aydın ekonomisinin bel kemiği olan pamuk üretim alanları her geçen gün azalıyor. Küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklıktan dolayı 2007 yılında ürün rekoltesinde büyük düşüşler oldu. Maliyetlerin çok yüksek olması nedeniyle üretici borsa fiyatı üzerinden sattığı pamuğunda kilogram başına 60 YKr kuruş zarar etti. 2007 yılında 2 milyar dolarlık mahlaç ve iplik ithalatı gerçekleştirildi. Biran önce önlemler alarak ihtiyacın yerli üretimden karşılanması sağlanmalı” dedi.
CHP"nin iktidara gelmesi halinde tarım alanında önemli reformların hayata geçirileceğini anlayan Talay, tarımı gerileyen bir ülkenin büyümeyi kalkınmaya dönüştürmesinin olanaksız olduğunu ileri sürdü. Ulusal ve bölgesel tarım planlamasının yapılması gerektiğini savunan Talay, başta doğrudan gelir desteğinin kaldırılarak yerine ürün desteklemelerinin getirilmesi gerektiğini kaydetti. CHP olarak tarımdaki hedeflerini de anlatan Talay, “Ziraat Bankasını çiftçinin bankasına dönüştüreceğiz. Ziraat Bankası yalnızca çiftçiye ve tarımsal sanayi işletmelerine kredi sağlayacak, Tarımsal Kredilere enflasyon oranın altında faiz uygulayacağız. 2-B alanlarını üzerinde tarım yapan orman köylüsüne, mutlaka bedelsiz ve en kısa sürede vereceğiz. Tarım Sigortaları kanunu değiştirerek, yoksul çiftçilerin sigorta primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız” diye konuştu.