AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Açılışa Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Yılmaz İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve öteki davetliler katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmada Türkiye genelindeki iki yüze yakın cezaevi işyurdunda 14-15 bin kişinin çalıştığını, bu çalışmanın karşılığında 6.50 TL gündelik aldıklarını ve sigortlarının yatırıldığını söyleyen Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, buradaki amacın mahkumların meslek edinmesi ve yararlı bir birey olarak topluma geri döndürülmesi olduğunu ifade etti. Açılışın ardından Başsavcı Ekrem Yiğit Vali Al ve Belediye Başkanı Çerçioğluna sergiyi gezdirerek ürünler hakkında bilgi verdi. Daha sonra kokteyle geçildi ve burada Vali Al ve Başkan Çerçioğluna tablo hediye edildi.
Açıldığı andan itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide el sanatları, takılar, hediyelik eşyalar, tekstil, gıda, mandıra, dokuma, deri ve deri ürünleri yer alıyor.
Sergi 30 Aralık Cuma günü saat 19:00’a kadar görülebilecek.
 dsc_0206.jpg

dsc_0210.jpg