Germencik İlçesi'nde jandarmanın yaptığı operasyonlarda çevre köy ve ilçelere yüksek faizle para veren ve karşılığında senet alan tefecilik şebekesi çökertildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 şebeke üyesi adliyeye sevk edildi.
Germencik'te bir gurubun zor durumdaki vatandaşları yüksek faizle para verip karşılığında boş senet imzalattıkları yolunda ihbar alan jandarma operasyon başlattı. Germencik ve Ortaklar'da düzenlenen operasyonda Murat K. (33), Yusuf N. (28), Mehmet Y. (27), Medeni Y. (33), Hasip Y. (31) ve Sadık H. (29) isimli şüphelilerin ev ve işyerlerinde eş zamanlı baskın düzenlenerek arama yapıldı. Yapılan aramalarda 1 adet kuru sıkı tabanca, 26 adet fişek, 14 adet imzalanmış senet, 2 adet imzalı senet fotokopisi, 4 adet boş senet ile 1 adet de G-3 tipi makineli tüfek fişeği ele geçirdi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Murat K., Yusuf N. ve Medeni Y. isimli zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firari olan diğer zanlıların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığın tarafından olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.