BURSA’da hırsızlık yapmak için bir ilköğretim okuluna giren kimliği belirsiz kişiler, sınıflardaki kilitli dolapların kapaklarını kırdı. 

Müdür ve öğretmenler odasındaki dolapları da kırıp ortalığı dağıtan hırsızlar, çalacak bir şey bulamayınca bir sınıfı ateşe verip kaçtı. 

Olay dün saat 21.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Haşim İşcan İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Okuldan çıkan yoğun dumanı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede okulun arka kısmında bulunan bir sınıfın pencere korkuluklarının demir makasıyla kesilip içeriye girildiğini tespit etti. Yoğun duman nedeniyle durum hemen itfaiyeye bildirildi. 

Gelen itfaiye ekibi okulun camlarını açarak yangını söndürüp dumanları tahliye ederken, polis ekipleri yaptıkları araştırmada, sınıflarda, müdür ve öğretmen odasında bulunan kilitli dolapların kapaklarının kırıldığını belirledi. 
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, parmak izi tespiti yapan polis ekipleri şüphelilerin kimliklerini belirlemeye çalışıyor. (DHA)