Mass General Brigham'daki ekip, hastaları kendi bağışıklık sistemini kullanan bir tür kişiselleştirilmiş terapi olan CAR-T terapisini kullanarak tedavi etti.

T24'te yer alan habere göre, uzmanlar bu hücrelerde değişiklik yapmadan, hücreleri yavaş yavaş kan dolaşımına geri damlatmadan önce hastaların T hücrelerini çıkardıklarını açıkladı. Böylece kanser hücrelerini tanınabiliyor ve onlara saldırılabiliyor.

INCIPIENT olarak bilinen klinik deneydeki üç kişi, mevcut CAR-T tedavisinin bir çeşidi olan CARv3-TEAM-E T hücreleriyle tedavi edildi. Bu hücrelere, her hastaya tekrar aşılanmadan önce ilave antikorlar eklendi.

Deneme sırasında hastaların tümörlerinde tek bir tedaviden sonra çarpıcı bir azalma görüldü, bir hastanın tümörü neredeyse tamamen geriledi.

Kestanenin faydaları nelerdir? Kestane nelere iyi gelir? Kestanenin faydaları nelerdir? Kestane nelere iyi gelir?

Mass General Brigham'dan beyin cerrahı Dr Bryan Choi şunları söyledi: "Tedavi devrim yarattı, ancak glioblastoma gibi katı tümörlerin tedavisi hala zorlayıcı olmaya devam ediyor çünkü tüm kanser hücreleri tamamen aynı değil ve hücreler tümörün içinde değişiklik gösteriyor. Yaklaşımımız iki tedavi biçimini birleştirerek glioblastomayı daha geniş, potansiyel olarak daha etkili bir şekilde tedavi etmemize olanak tanıyor."