İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık polis  memuru F. D. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Berkin'in  annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan ile kardeşlerinin müdahil olarak hazır  bulunduğu duruşmada, çok sayıda kişi de izleyici olarak yer aldı.

Duruşmada SEGBİS ile tanık olarak dinlenen iki polis memuru sanığı  tanımadıklarını ve o dönem olayın yaşandığı yerde görev almadıklarını, olay  yerinde görev yapan meslektaşlarının kim olduğunu bilmediklerini, gün içerisinde  değişik bölgelerde görev yaptıkları için tam olarak hatırlamadıklarını beyan  etti.

"TELEFONUNA BAKIP GÜLÜMSEMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Taleplerini açıklamak için söz alan Elvan ailesinin avukatı Can  Atalay, "Üye hakime hanım telefonu ile ilgilenmeyi bırakırsa sözlerime devam  edeceğim" ifadelerini kullandı.

Üye hakimin "Benim neyle ilgilendiğim, sizi ilgilendirmez" demesi  üzerine, Atalay, "Hiçbir avukatın şunu kabul etmesi mümkün değil. Bir ölümün  olduğu dosyada bir hakimin, avukat beyanda bulunurken telefonuna bakıp  gülümsemesi kabul edilemez. Kendinize gelin." yanıtını verdi.

Hakimin "Siz benim neye baktığımı bilemezsiniz. Yorum yapmak haddiniz  değil. Siz kendinize gelin. Sizi ilgilendirmez" ifadelerini kullanması ve  tartışmanın devam etmesi üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar,  avukatı ve üye hakimi sakinleştirerek duruşmaya devam etti.

Mahkeme heyeti olay yerinde 10 Nisan'da keşif yapılmasına ve keşif  mahallinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet  Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi.

Sanık polis memurunun duruşmaları takip ediyor olması, yaptığı görev  itibariyle kaçma şüphesinin bulunmamasını dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın  tutuklanması yönündeki talepleri reddetti.

Bazı tanıkların dinlenmesine hükmeden mahkeme heyeti, eksikliklerin  giderilmesi amacıyla duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi.