Kuşadası Belediyesi"nde gerçekleştirilen imar operasyonunda Cumhuriyet Savcılığı"nın talimatıyla evrakta sahtecilik suçlamasıyla belediye çalışanı bir bayan inşaat mühendisi ile diğeri şirket yetkilisi gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Bilindiği gibi, Kuşadası Türkmen Mahallesi"ndeki Yeni Selçuk isimli bir yapı kooperatifinde sahte belgelerle kat irtifakı kurulduğu ve sahte inşaat ruhsatı verildiği yolundaki bir ihbar üzerine harekete geçen Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Savcılığın talimatı üzerine Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri harekete geçti. İddiaları inceleyen ve Kuşadası Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü"nde inceleme yapan polis ekipleri, söz konusu sahte belgelerin Kuşadası Belediyesi İmar işlerinde görevli 31 yaşındaki B.S. isimli bayan inşaat mühendisinin bilgisayarında hazırlandığını belgelemişti. B.S. isimli inşaat mühendisinin bilgisayarına el koyan polis ekipleri, daha sonra da inşaat mühendisini olayla ilgili olarak gözaltına almıştı. Polis, olayla ilgili olarak Yeni Selçuk Konut Yapı Kooperatifi"nden E.K. isimli bir şirket yetkilisini de gözaltına alırken, Kuşadası Belediyesi İmar İşleri"nde çalışan 4 personel ile yapı kooperatifinin müteahhitliğini yapan şirketteki 3 kişi daha polis tarafından ifadesi alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği"ne götürülmüş, ifadeleri alınan 7 kişi daha sonra savcılığın talimatı ile serbest bırakılırken bayan mühendis B.S. ile E.K. gözaltında tutulmuştu.
Bugün akşam saatlerinde resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamaları ile hakim karşısına çıkarılan B.S. ve E.K. tutuklandı. Olayla ilgili tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.