Bir süre İran"ın Kum kentinde kalan Tony Blair"ın baldızı Lauren Booth, her gün Kuran okuduğunu, domuz yemediğini ve 45 gündür ağzına içki koymadığını söyledi

İngiltere eski başbakanı Tony Blair"in baldızı İran"da yaşadığı “kutsal deneyim”in ardından Müslüman olduğunu açıkladı. Eski first lady Cherie Blair"in üvey kardeşi 43 yaşındaki gazeteci Lauren Booth, artık evden çıkarken örtündüğünü ve günde 5 kez namaz kıldığını söyledi. İngiliz Mail on Sunday gazetesinin haberine göre Booth, altı hafta önce İran"daki kutsal Kum şehrine yaptığı ziyaret ardından bu kararı aldı. Gazeteye konuşan Booth, “Artık domuz yemiyorum, her gün Kuran okuyorum ve 45 gündür ağzıma içki koymadım. Zaten din değiştirmeden önce de İslam"a yakınlık duyuyordum” dedi.

Bakış da değişecek

İngiliz gazeteci şu anda İran"da yayın yapan Press TV için çalışıyor. Ayrıca aldığı kararın Rusya, ABD, AB ve BM"nin oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi olan ve başbakanlık görevinin ardından Katolikliğe geçen Tony Blair"in İslamiyete bakışını değiştirmesini de umuyor. Blair ailesiyle arasının iyi olduğunu söyleyen Booth, 2008 yılında da 46 aktivistle birlikte Kıbrıs"tan Gazze"ye hareket eden ancak İsrail tarafından engellenen yardım gemisinde görev almıştı.