Balıkesir"in Edremit ilçesindeki bir hastanenin ortopedi bölümünde yapılan ameliyatlarda, tıbbi malzeme alımı ihalelerine fesat karıştırıldığı bilgisi üzerine yaklaşık 3 yıldır yapılan çalışmalar sonuç verdi ve polis, 2"si doktor toplam 6 kişiyi göz altına aldı. Gözaltına alınan alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2"si doktor 6 kişi tutuklanırken, tutuklananlar arasında Aydın eskİ SSK Hastanesi Başhekimi Abdülkadir Akbaş"ın da bulunduğu öğrenildi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü"nce yapılan çalışmalar ve araştırmalarda Edremit ilçesinde bulunan bir hastanenin Ortopedi bölümünde yapılan ameliyatlarda, ihale yöntemi ile alımı yapılan tıbbi malzemelerin alımı esnasında ihalelerle fesat karıştırdıkları bilgisi alınması üzerine 2008 yılından bu yana devam eden çalışmalar sonucunda şüphelilerin yakalanması, hastane içerisinde suç olduğu değerlendirilen malzemelere el konulması amacıyla operasyon yapıldı.
Şüphelilerin ikametlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 3 adet bilgisayara, 2 adet DVD"ye, 64 adet yatan hasta dosyasına, 136 adet ihale dosyasına, çok sayıda fatura ve ihale belgesine, güvenlik kamera görüntülerine el konuldu. Şüphelilerden elde edilen deliller konusuna göre 3 ayrı kurumda (Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Vergi Denetmenleri ve Kriminal Laboratuarı"nda) yaptırılan incelemelerde çok sayıda suç unsuru elde edildiği öğrenildi.
Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalarda H.C.G., B.T., A.A., A.M.G, B.K. ve B.K. isimli toplam 6 şüpheli yakalandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü"nce yakalanan 6 şüpheli hakkında TCK- 220 (Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurmak, İhaleye Fesat Karıştırmak, Görevi Kötüye Kullanmak, Rüşvet Almak ve Vermek) suçundan işlem yapıldığı, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı"na sevk edildikleri, B.K. ve B.K. isimli 2 şüphelinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları, H.C.G., B.T., A.A. ve A.M.G. isimli 2"si doktor, toplam 4 şüphelinin ise, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevi Müdürlüğü"ne teslim edildikleri öğrenildi.