Bir önceki Söke Belediye Meclisi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün, mülkiyeti Söke Belediyesi’ne ait Güllübahçe Mahallesi 285 ada 158 parselde kayıtlı taşınmazın atık su arıtma tesisi yapılması için tahsis veya devir talebine 07.02.2020 tarih ve 2020/2-15 nolu kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilmişti.

Komisyonda alınan kararın Söke Belediye Meclisinde oylanması sırasında söz alan Cumhur İttifakının MHP’li Meclis üyesi Hatice Çakar “Meclis grubu olarak şerh koyuyoruz” diye açıklama yaptı. Millet ittifakı adına söz alan CHP’li Söke Belediye Meclis Üyesi Mehmet Arif Ceylan “Aydın Büyükşehir Belediyemiz tarafından Güllübahçe Mahallemize yapılan kanalizasyonun arıtma tesisi ile sonuçlanması gerekiyor. Bizden devri istenen yer Güllübahçe Belediyesi zamanında imar olanına Arıtma Tesisi olarak belirlenmiştir. Her türlü etüdü yapılmıştır” diye yanıt verdi.
 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından yapılan oylamada Güllübahçe Mahallesinde bulunan arazinin Arıtma tesisi yapılmak üzere Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devri ilgili madde Cumhur ittifakı üyelerin red oyuna karşın CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

 

CHP İLÇE BAŞKANI ÖZCAN CUMHUR İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİNE SERT ELEŞTİRİ
Söke Belediye Meclisinde yaşananlarla ilgili olarak açıklama yapa CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan “Söke Belediye Meclisimiz bugün belki de tarihinin en acı günlerinden birini yaşadı. Halkımıza hizmet etmek için söz verdiğimiz ve oyları ile mazhar olduğumuz bu yolda Söke’ye büyük bir ihanet eden Meclis grubu ile karşı karşıya kaldık. Söke Belediyemiz ve Aydın Büyükşehir Belediyemizin Söke’mize halkımıza hizmet etme arzusunun önüne geçmek isteyen Cumhur ittifakının Meclis grubu tarihe hesap verecektir” yorumunda bulundu.
Özcan açıklamasına şu sözlerle devam etti:
“Güllübahçe Mahallemize Aydın Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Kanalizasyon Alt yapısının son ayağı olan Biyolojik Arıtma tesisinin yapılmaması için mücadele veren Meclis grubuna Söke halkı soruyor Söke’ye yapılacak hizmetin önüne geçmek ne demektir. Böyle bir anlayış olabilir mi? Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız memleketimize hizmet gelmesi noktasında mücadele ettiklerini görüyoruz ancak Söke’ye yapılacak hizmete siyasi karar alıp baskı yapmak engellenmeye çalışmak Söke’ye ihanettir. CHP’li ve İyi Partili belediye meclis grubumuz sayesinde Aydın Büyükşehir Belediyemizin Söke’mize yapacağı hizmetin önü açılmıştır. Söke Belediyemizin arazisi Millet ittifakımızın oyları ile Aydın Büyükşehir Belediyemize devri gerçekleşmiştir. 
Söke halkı kimlerin memleketimize hizmet etmek istemediğini red olarak kalkan eller sayesinde görmüştür. Söke’ye hizmet gelememesi için oluşmuş bir ittifak. Söke’ye hizmet gelmesi için gerek komisyonlarda gerekse Meclis’te mücadele gösteren tüm Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak Biyolojik Arıtma Tesisimiz en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunulacaktır. Vatandaşlarımıza hizmet etmekte asla yorulmayacağız. Büyükşehir Belediyesi, Söke Belediyesi ve Millet İttifakı teşkilatlarımızın görevi vatandaşımızın memnun olduğu hizmetleri üretmektir. Bizler birlik ve fedakârlık ruhunu taşıdığımız sürece önümüzde hiçbir engel duramaz. Bu birlik ve fedakârlık ruhuyla çalıştığımız sürece vatandaşımız istediği hizmeti alacaktır.”

SÖKE’YE HİZMETE RED OYU VERENLERE MİLLETİMİZ HESAP SORACAKTIR 

İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez de yaptığı açıklama ile red oyu veren üyelere tepki gösterdi;

"Söke Belediye Meclis’inde yapılan oylamada Cumhur ittifakımızın üyeleri olarak İyi partili arkadaşlarımız evet oyu kullanmışlardır. Çünkü bizler Söke’ye hizmet için bu görevlere geldik. Halkımıza meydanlarda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile birlikte söz verdik. Güllübahçe Mahallemize Büyükşehir Belediyemiz kanalizasyon hatlarını yaptı. Daha sonra üst yapısını tamamladı. Şimdi ise Biyolojik Arıtma tesisi yapılacak. Özlem Başkanımız ben bu yatırımı yapacağım diyor Büyükşehir meclisinden yetki alınıyor. Bu yatırıma hayır demek Söke’ye ihanet denektir. Söke’ye bir tuğla koyanı başımızın üstünde taşırız. Biz Söke için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarız. Halkın Söke’ye hizmet için oy verip Söke Belediye Meclisine gönderdiği üyelerin hizmet gelmesine red oyu vermesinin gereğini Söke halkı yapacaktır. Biz her zaman Millet İttifakının birlik berberlik ruhuna hareket edeceğiz. Halkımızın yanında olacağız. İyi partili meclis üyelerimizin elleri Söke’ye yatırım her zaman havada olacaktır."