Geçtiğimiz haftalarda esnaf ziyareti için geldiği Nazilli'de "Önümüzdeki günlerde Nazilli'de ses getirecek gözaltılar ve tutuklamalar olabilir" şeklindeki açıklaması tepkilere neden olan AKP İl Başkanı Ömer Özmen'in bu açıklamasının ardından Cumhuriyet savcılığı her hangi bir işlem başlatmazken, haberi yapan gazeteci Timuçin Kılıç savcıya ifade verdi. Demokrasi nöbetleri sonrası geldiği Nazilli’de yaptığı açıklamalarla tepkilere neden olarak kamuoyunun gündemine oturan AKP İl başkanı Ömer Özmen’in, bu açıklamalarının ardından cumhuriyet savcılığı Özmen Hakkında herhangi bir işlem yapmadı.

İktidar partisi il başkanına dokunmayarak ifadeye çağırmayan Cumhuriyet Savcılığı her ne hikmetse haberi yapan Gazeteci Timuçin Kılıç’ı savcılığa davet ederek’ Soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği’ gerekçesiyle ifadesini aldı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Nazilli Cumhuriyet Savcılığına giderek ifade veren Gazeteci Kılıç elindeki Özmen’in açıklamalarının bulunduğu ses kaydını savcılığa teslim ettiğini söyledi.

Telefonla bilgisine başvurduğumuz Özmen ise yaptığı açıklamada Cumhuriyet savcılığının kendisini konu ile ilgili olarak hiçbir şekilde çağırmadığını açıkladı.