AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, partisinin kongresinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu'na yönelik "Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama kendisinin bu kimliğe uygun bir hareketi yok" sözleriyle gündeme gelmişti. Yavuz, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“TOPUNUZ GELİN. “
"Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Özlem Çerçioğlu’na yönelik cinsiyet söylemlerinde bulunduğum iddiasıyla yine malum kesim tarafından oluşturulan algı ile yeni bir yıpratma operasyonuyla ile karşı karşıyayız.
Partimizin İncirliova İlçe Kadın Kolları Kongremizde yapmış olduğum konuşmanın içinden cımbızlanarak alınan ifadelerimi manasından uzak bir şekilde algı malzemesi yapmaları ve beni cinsiyet ayrımı yapan biriymiş gibi göstermeleri tam anlamıyla ne kadar aciz bir siyaset yaptıklarının en somut örneğidir. 
Bakınız şimdi de kadın kimliği üzerinden kadınları küçümseyecek ifadeler kullandığım suçlamasıyla saldırıyorlar. 
Kim bu saldıranlar, CHP’li Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, İlçe Kadın Kolları Başkanları, İlçe Gençlik Kolları Başkanları v.s.
Öncelikle net olarak bir çağrıda bulunuyorum. 
Topunuz Gelin... 
Çünkü ben haklıyım, siz haksızsınız...
Bizim kadınlara karşı olan hassasiyetimiz size benzemez.
Bizler kadınları siyasetin nesnesi değil öznesi olarak gören bir siyasi anlayışa sahibiz.
Bu sebeple hangi siyasi partiye sahip olursa olsun kadına karşı saygımız her zaman sonsuzdur. 
Aynı saygıyı beklemiyoruz ama haksız yere yaptığınız saldırılar karşısında da susacak değiliz. 
Ne olmuştu da ben Büyükşehir Belediye Başkanı hanımefendiyi hangi tutumundan dolayı eleştirmiştim öncelikle ona bir açıklama getirelim...
2019 yerel  seçim döneminde şehrimizi ziyaret eden son Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’ın Adnan Menderes Üniversitesi programında Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olan Sn. Mustafa Savaş’ın, Özlem hanıma omuz attığı yönünde çıkan yalan haberler üzerine, o yürüyüş esnasında benimde aynı sırada olduğunu ve böyle bir olay yaşanmadığını, Sn. Mustafa Savaş’ın ne kadar naif bir yapıya sahip olduğu, seçim çalışmalarında diğer adayın sonuçta bir anne, bir bayan olduğunu her zaman ifade ederek hiç bir zaman çirkin siyaset yapmadığımızı ama  o bizim bir kadın olduğu için şahsına duyduğunuz tüm saygıya rağmen sözde omuz atma meselesi gündeme getirildiğinde kamuoyuna “evet Mustafa bey böyle bir eylemde bulunmamıştır.” Diye bir açıklamada bulunmamıştır. Tam aksine bu algıyı kendine siyasi bir malzeme olarak kullanma yoluna gitmiştir. 
Cinsiyet farketmez.
Hakaretlerin, iftiraların havalarda uçuştuğu özellikle seçim dönemlerinde kendisine asla saygısızlık yapılmayan bir insan, karşısındaki kişiye aynı saygıyı göstermek zorundadır. 
Şimdi bu yapılan algı üzerinden bana saldıran Milletvekillerine, İl Başkanına, İlçe Başkanlarına velhasıl tüm kadın hakları savunucularına sesleniyorum. 
Partinizin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem hanımın, namusuna, şerefine ne ben nede bir başkası asla dil uzatmamıştır, uzatamaz..
Ama söz konusu Özlem hanım olduğunda hemen bir olup kadın hakları savunuculuğuna soyunuyorsunuz. 
Peş peşe açıklamalarda bulunuyorsunuz. 
Peki siz sözde Kadın Hakları Savunucuları size sesleniyorum. 
CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve avareleri işe alma bahanesiyle bir kadına tecavüz ettiği yönünde çıkan haberler karşısında neden sessiz kaldınız?
Tecavüze uğradığını iddia eden Kadını bir kez olsun hiç dinlediniz mi? 
Özlem hanımın kadın olması sebebiyle hakları varda tecavüze uğradığını belirterek Didim Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan o kadının hakları yok mu? 
Hangi biriniz bu olay hakkında tek kelam ettiniz?
Ama söz konusu ben olunca, her zamanki gibi hepiniz bir oldunuz.. 
Sorun yok, dediğim gibi Topunuz Gelin..."