12 Temmuz tarihinde yapılan İYİ Parti Aydın 2. Olağan il kongresi başkan adayı Cemal Sarı ve ekibi tarafından İlçe seçim kuruluna itiraz edildi.

Üç listenin yarıştığı İYİ Parti Aydın 2. Olağan kongresin de Süleyman Demirci 251 oyla başkan seçildi.

SARI: İTİRAZLARIMIZI SEÇİM KURULUNA YAPTIK

Seçimlerin ardından divan başkanlığı tarafından kabul edilmeyen fakat seçim kuruluna itiraz hakkı açık olan hukuki haklarını kullandıklarını belirten Cemal Sarı “ Arkadaşlar divanda listelere kontrol ettiler ve Süleyman Demirci’nin listesinde bir kişi, Yüksel Öztürk’ün listesinde daha fazla sayıda Yargıtay’da parti üye kaydı olmayan kişilerin bu listelerde yer aldığını söylediler, Süleyman Demirci’nin listesinde yer alan kişiyi bizde listemize almak istedik fakat Yargıtay’da parti üye kaydı olmadığını öğrenince vazgeçtik. Ayrıca Partimizin tüzüğü gereği kadın kontenjanı uygulaması var, bu tüzüğe uyulmadığı tespit edildi. Yüksel Öztürk’ün listesinde en fazla 13 kişi olması gereken Kurultay delege sayısının 26 kişi olduğu tespit edildi, bu durumda listenin red edilmesi gerekirdi. Biz bu tespitlerimize İlçe seçim kuruluna 13 Temmuz Pazartesi günü ileterek itirazımızı yaptık” dedi.

DEMİRCİ : TABAN BU OLAYLARDAN RAHATSIZ

Cemal Sarı ve ekibinin seçim sonuçlarına itiraz etmesine değinen Süleyman Demirci “ Baştan şunu söyleyeyim, İYİ Parti tabanı bu itirazdan ve bu olaydan çok rahatsız, İYİ Parti bu duruma düşürülmemeli, demokratik bir ortamda seçim yapıldı. Kazanan İYİ Parti oldu, ben hiç kimseye kırgın, değilim. Listelerimize defalarca kontrol ettik, bir sıkıntı yok, kadın kontenjan sayısına uyduk. Artık önümüze bakalım Partimizi daha fazla üye kaydı yapmak için çalışalım. Seçim kurulunun vereceği her türlü karara saygılıyız, ama mazbatamı itiraz süresinin sonunda alacağıma inanıyorum. Sosyal medya hesabımda da belirttim tekrar seçim olursa daha fazla oy alırız, parti tabanımızı bu tür şeylerle meşgul etmeyelim” diye konuştu.