Ak Partili yöneticilerin son dönemlerde çeşitli kadrolardan aldığı maaşların ortaya çıkmasıyla vatandaşlar şok üstüne şok yaşıyordu. Benzer olayların Aydın’da da yaşandığı ortaya çıktı. CHP’den Yenipazar Belediye Başkanı seçilen Yüsran Erden’in kayınbiraderi Hamit Hancıoğlu’nu brüt 15 bin TL maaşla açıktan Fen İşleri Müdürü olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

7 YIL ÖNCE EMEKLİ OLDU, BAŞKAN ERDEN AÇIKTAN ATADI
Daha önce belediyede fen memuru ve fen işleri müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Hamit Hancıoğlu 2014 yılında emekli olmuştu.
Kayınbirader Hamit Hancıoğlu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 93. Maddesi gereği emeklilik dönüşü kapsamında tekniker kadrosunda yeniden memur olarak ataması yapılıp işe başladı. Lisans mezunu olduğu ve şartları taşıdığı için fen işleri müdür vekili olarak görevlendirildi. Hamit Hancıoğlu, aynı zamanda encümen üyesi olarak da görev yapıyor.

CHP’DE TEK BELEDİYE DEĞİL
Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden’in kayınbiraderini 15 bin TL brüt maaşla açıktan fen işleri müdürü olarak ataması Aydın CHP’de ilk skandal değil. CHP’li Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay da, DSİ’de hekimlik yapan kardeşinin kadrosunu belediyeye almış, kardeş Eralp Atay’ın süreç içerisinde sağlık işleri müdürü, mezarlıklar müdürü, hatta hukuk işlerinden sorumlu müdür olduğu ortaya çıkmıştı. Doktor olan kardeşini hukuk işleri müdürü yapması da epey tartışılan Fatih Atay, kardeşi Eralp Atay’ı tepkiler sonrasında hukuk işleri müdürlüğünden almıştı.

BAŞKAN YÜSRAN ERDEN'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Yüsran Erden, kayınbiraderini tercih etmesinde Yenipazar'ı yakından tanıması ve daha evvel de belediyede görev yapmasının etkili olduğunu savundu.