Hiçbir bilgilendirme yapılmadan CHP’li Başkan Fatih Atay’ın talimatıyla harekete geçtiği öne sürülen belediye görevlileri apar topar Kızılay’ın giysi dolaplarını kaldırması Aydın gündemine bomba gibi düştü.

Yaşanan süreçle alakalı olarak Efeler Belediyesi’nin uygulamasının yasal olmadığını savunan Aydın Kızılay yetkilileri suç duyurusunda bulundu.

Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, “Ramazan ayında ve pandemiden dolayı herkesin evde olduğu bir günde ve bizler vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken bir anda bu olayla karşılaştık. Efeler Belediyesi ilçe merkezinde bulunan giysi dolaplarımızı toplamaya başladığını gördük. Bu giysi dolaplarının geliri Türk Kızılay’ın yardımlarında kullanılıyor. Buradan sağladığımız gelirlerle fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayrıca 100 öğrencimize burs olarak yardım ediyoruz” dedi.
Başkan Mezkit, “Efeler Belediyesi bize diyor ki benim yasal olarak sizin bu giysi kutularınızı kaldırmaya hakkım var. Sizin yasal olarak bir hakkınız olamaz, bizim Bakanlar Kurulu tarafından 2005 yılında verilen bir hakkımız var, ‘Kızılay hiçbir kuruma sormadan, hürriyetleri de kısıtlamadan her yerde bu yardımı toplama hakkı vardır. Kızılay uluslararası beynenminel dünyanın en büyük iyilik hareketidir. Bizler ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları için nasıl bağış toplarız derdindeyken bir kamu kuruluşunun bize böyle yapması bizleri çok üzmüştür. Ben şuan bu yaşadığımız olaydan başkanımız Sayın M. Fatih Atay beyin de haberinin olmadığını düşünüyorum” dedi.
Başkan Mezkit şöyle devam etti:
BUNUN ADI EL KOYMADIR
Efeler Belediyesi de bir kurum, Kızılay da devasa bir kurum yani siz devasa bir yardım kuruluşunun malına el koyuyorsunuz! Hele bu pandemi sürecinde her kez evlerinde kapandığı bir kısıtlamadayız ve Ramazan ayının yardımlaşma duygusunun da en üst seviyede olduğu bir ayda siz bizim gelirimize göz dikiyorsunuz.
BAŞKAN ATAY’A SESLENDİ
Belediye Başkanımız Sayın M. Fatih Atay’a sesleniyorum  ‘Bu olay daha fazla büyütülmesin, lütfen bu olaya el atın kurumlarımızı yıpratmayalım gereken neyse yapılsın’ bu işlerden sıkıntı görecek olan garip gurabalar ve öğrencilerimizdir.