AYDINPOST HABER SERVİSİ - Aydın'da yemek yediği restoranda, tarafından sağ baldırından tabancayla vurulan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yapılan saldırıyla ilgili olarak açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede saldırıyı yapan Alparslan Sargın için "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından dava açılmıştı.

Duruşmada, Milletvekili Tezcan’ın avukatları Süleyman Bülbül, Fatih Akay, Ömer Koçak, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Ali Yiğit, Murat Bakan Genel Başkan Yardımcısı Kemal Güneri, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Akın Üstündağ  hazır bulundu.

İsteseydim kafasına da sıkardım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı Aydın'da bir restoranda silahla yaralayan Alparslan Sargın, ilk kez hâkim karşısına çıktığı davanın duruşmasında, "İsteseydim kafasına da sıkardım ama bizim amacımız öldürmek değil" dedi.
Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın duruşmasına Tezcan katılmazken tutuklu sanık Alparslan Sargın ve tutuksuz yargılanan Fatih Yeşilyurt, İrfan Türkmen ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Sargın, hakkındaki suçlamalara ilişkin emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerin geçerli olduğunu ifade etti.

Mahkeme başkanının yönelttiği, "Üzerindeki bir elbisenin üzerinden 75 bin liralık senet çıkması" sorusuna Sargın, senedin ortak iş yapan 2 arkadaşından birine ait olduğunu ileri sürdü.

"Neden saldırdın?" sorusuna bu yanıtı verdi

Saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği yönündeki soruya Sargın, HDP kongresinde PKK'lılar için saygı duruşu yapıldığı sırada ayağa kalktığını öne sürdüğü Tezcan'a kızgın olduğunu belirterek "Şehitlerimize yaptığı saygısızlık bir Aydınlı olarak beni derinden yaralamıştı. Ben memleketini seven birisiyim. Tezcan, bizlerin oylarıyla seçilen biridir. Teröristler için saygı duruşunda bulunması beni çok etkiledi. Her şeyden önce şehit ailelerinden ve Aydınlılardan bir özür dilemesini beklerdim. Daha önce kullandığım ilaçlar vardı, yaklaşık bir aydır kullanmıyordum. Bunun ve alkolün de etkisiyle Tezcan'ın o hareketleri aklıma geldi ve yanında yaklaşık silahımı baldırına dayayıp bir el ateş ettim. İsteseydim kafasına da sıkardım ama bizim amacımız öldürmek değil" şeklinde cevap verdi.

Ateş ettikten sonra Tezcan'la aynı masada yemek yiyen kimseyi tehdit etmediğini iddia eden Sargın, "Öldürülen teröristlere değil, şehitlere saygı duyacaksın. Terör örgütlerine değil devletine sahip çıkacaksın" söyleminde bulunup olay yerinden ayrıldığını ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı, CHP'nin katılma talebinin bir sonraki celsede değerlendirmesine, sanıklardan Fatih Yeşilyurt hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasına, delillerin tam toplanmamış olması, Tezcan'la ilgili kesin raporun alınmamış olması nedeniyle Sargın'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Mart'a erteledi.

Tezcan’ın katılmadığı dava, 24 Mart’a  ertelenen dava sonrasında CHP heyeti adına açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, şöyle konuştu;

“Davanın en önemli kısmı bir kişinin tek başına karar verdiği ve hayata geçirdiği eylem olmadığı, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Milletvekillerine yönelik sürdürülmekte olan haksız, vicdansız algı operasyonun bir parçası ve devamı niteliğinde olduğunun görülmesi gerekir.

Sanık içeride eylemi nasıl işlediğini anlatırken olayı anlatan CHP’li şahit ve mağdurlarına yönelik sözlü sataşmalarını sürdürüp, tehdit vari ifadeler kullanmaya devam etmiştir. Sanığın arakasındaki güçler tarafından bu konuya azmettirildiği, kışkırtıldığı, arkasında nasıl bir büyük gücün bulunduğuna ilişkin öz güveni gözler önüne serilmiştir.

Sanığın olayı gerçekleştirirken ve sonrasında kullandığı ifadeler ile bugün savunmasında kullandığı ifadeler kamuoyuna ve bizlere yabancı gelmemektedir. Bu iktidar partisinin, yönlendirildiği söylenen internet sitelerindeki ve sosyal medyadaki bir takım hesaplarda kullanılan ifadeler o gün sanık tarafından ifade edilmiş. Bugünlerde AKP’nin tüm sözcüleri, Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından tekrar edilen ifadeler olması nedeniyle tamamen Cumhuriyet Halk Partisi’ne dolayısıyla Cumhuriyete, özgürlüklere, insan haklarına sahip çıkan bunu ifade etmek isteyen herkese sindirmeye yöneliktir. İçinde bulunduğumuz referandum sürecine yönelikte manipülasyon, korku yaratma ve referandum sonucuna tesir edecek bir takım siyasi saikleri içermektedir.

Davanın ağır ceza mahkemesinde görülmüyor oluşu bir eksikliktir. Avukatlarımızın yaptığı itirazın önümüzdeki duruşmada değerlendirileceği ifade edilmektedir.

Bülent Tezcan’ın doktorları içerisindeki kurşun yarım milim daha ilerleseydi hayatını kaybederdi demiş olmasına rağmen, bu kadar ciddi bir tehlike hayata kasıt varken bu davanın ağır cezada görülmüyor oluşu eksikliktir. CHP olarak yazılı müdahillik teklifinde bulunduk. Bülent Tezcan yalnız değildir. Kendisine yapılan saldırı CHP’nin kurumsal kimliğini taşıdığı savunduğu ve ifade ettiği için yapılmıştır.  

ÖNCEDEN TASARLANMIŞ BİR SALDIRI

Yapılan saldırı kişisel ve aniden yapılmış bir saldırı değildir. Önceden tasarlanan birileri tarafından talimatlandırılan bir saldırıdır. Saldırıdan hemen önce beklenen kişinin gelip orada kendisine para verdiği ve ayrıca yüksek meblağlı bir senedin sanığın cebinden çıktığı düşünülürse bu saldırının bir takım taşeronlar kullandırılarak işlendiği düşünülmeli.

Tüm siyaset insanları ağzından çıkanı kulakları duysun. Yüksek makamlardan sadece referandumdaki sonucu etkilemek için, siyasi bir karlılık elde etmek için söylenen sözler, gösterilen hedefler insanların hayatlarına ve ülkedeki herkesin korkuya boğulmasına hizmet etmektedir.

Bundan sonra bu sanığın ağzındaki sözlerin devletin ya da siyasi partilerin hangi kademesindeki kişilerin ağzından duyarsak bu zanlı ve bu cani ne kadar bu suçu işlemişse o suça o kadar ortak olduklarını kamuoyuna şikâyet ediyoruz. 

img_0058-001.jpgimg_0083.jpgimg_0078-001.jpg

16933364_757289967770316_851302077_n.jpg