Değerli okuyucularım, pandemi süresince maalesef ülkemiz çok kötü günler yaşıyor. Çok yakın kardeşim, arkadaşım İstanbul Oto Galericiler Odası Başkanı, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Erzurumlu Kenan Taşlıdağ’ı genç yaşında toprağa verdim. Allah Rahmet eylesin.

Sizden ricam sosyal mesafeyi muhafaza edin, aman maskenizi çıkarmayın.

İstanbul’da COVİT ile ilgili dolaştığım cenaze yıkama yerlerinde samimi söylüyorum yüzlerce cenaze gördüm aman dikkat.

Değerli dostlarım geçen hafta AK Parti Aydın Milletvekili Sayın Rıza Posacı ile yaptığım röportaj ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden ve Sn. Rıza Posacı’dan açıklamalar geldi. Bunları açıklamak gazeteci etiği olarak önemli buyrun başlayalım.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR HASTAHANESİ AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Özlem Çerçioğlu Sn. Rıza Posacı konuyla ilgili “Doğru konuşmuyor biz planı 2015 yılında yaptık” dedi.

Bunun üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Sn. Ertuğrul Yamen aşağıda ifade edilen Aydın Şehir Hastanesi planlarını “Biz 2015 yılında yaptık” dedi ve belgeyi gönderdi.

19.08.2015 yılında Şevketiye Mahallesinde planın E:1,3 H; Serbes olarak düzenlendiği ve Meclis tarafından kabul edildiğini gösteriyor belge aşağıdadır.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ RIZA POSACI’NIN ŞEHİR HASTANESİ AÇIKLAMASI

Ahmet Ağabey, Aydın Büyükşehir Belediyesi DOĞRU konuşmuyor isterseniz konuyu açalım.

2015 yılının Ağustos ayında imar komisyonumuza şehir hastanesi ile ilgili konu geldi.

Önce 1 emsal verildi.

AK Parti komisyon üyeleri arkadaşlarımız olarak 140 dönümlük alana 1 emsal verilmesini uygun bulmadık.

Çünkü bu 140.000 m2. İnşaat yapılabileceği anlamına gelmekte idi.

Nazilli Devlet Hastanesinin 70.000 m2 olduğundan bahsederek, Aydın Şehir Hastanesine 140.000 m2 inşaat izni vermek,  Nazilli Devlet Hastanesinin 2 katı bir hastane yapın demektir.

Halbuki şehir hastanesi en az 250.000 m2 inşaat sahasına sahip olmalı idi.

Kaldı ki bizim önerimiz 2.5 emsal verilerek planlamacının elini rahatlatmak ve daha sonra bu hastaneye eklenecek binalar için yeniden imar izni almaya gerek kalmadan eklemelerin yapılabilmesini sağlamaktı.

Bu tartışmaların sonunda E=1.3 emsal verildi. Daha sonra ihtiyaç olursa yeniden yükseltiriz diye konuşuldu. Biz de işin çabuk çıkması için onay verdik.

1.5 ya da 2 yıl sonra 2020 yılında  yolların düzenlenmesi için yeniden komisyona geldi ve oy birliği ile geçti. Bunun tarihini tam olarak hatırlamıyorum. Yolu olmayan 1/5000 plan olur mu bu yollarda 2020 yılında yapıldı hani plan yapılmıştı?

Düşüne biliyor musunuz 2015 yılında yapılan planda Aydın Büyükşehir, hastanenin yollarının plan uygulamasını yapmıyor. 2020 Bütçesinde yapılacak hastanenin kanalizasyonlarını ve arıtmasını yapmak için ASKİ’nin çalışması yok.

Ahmet Ağabey, Aydın Büyükşehir Belediyesi 2015 Planında H; Serbes diye plan iptal ediliyor. AK PARTİ olarak biz işi ihaleye çıktığımız anda

  Yukarıdaki Belgeyle H:SERBES 20.02.2020 31045,

Tarihinde Efeler Belediyesi ve Aydın Büyükşehir yaptıkları planda H Serbes konusunu çözmek için AYDIN VALİLİĞİ’ne 25.11.2020 tarihinde konunun çözümü için yazı yazılıyor.

Dur daha bitmedi Ahmet Ağabey,

2015 yılında yapılan plan Aydın Büyükşehir Belediyesinden o kadar baştan savma yapılıyor ki birde bakıyorlar TOPRAK KORUMA KURULUNDAN gerekli olurlar alınmamış. 16.06.2020 tarih 2020/5 karar ile toprak kurulundan karar çıkıyor.

Şimdi soruyorum bu TOPRAK KURULU KARARINDA imzası bulunan Sn. Serap Şimşek Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü değil mi?

AK Parti Milletvekili olarak demek ki doğru söylemişim.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na kendi ekibi yalan söylüyor, kendisini aldatıyorlar.

 

SONUÇ:

2015 yılında yapılan plan geçerliliği olmayan plandır. Çünkü TOPRAK KURULU KARARI YOKTUR, H:SERBES PLAN NOTU yönetmelik ile iptal edilmiştir. Plan uygulanamaz hale gelmiş Aydın Büyükşehir Belediyesi elamanları olaya sonradan uyanmışlardır.

Ayrıca en önemlisi planda emsal: 1.3 vermekte ısrar ederek hastanenin küçük yapılmasına sebep olmuşlardır.

Biz buradaki emsalin E:2,5 olmasında ısrar etmemize rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesi elemanları maalesef bu konuda Aydın halkına kötülük yapmışlardır.

Burada şunu söylemek sanırım yerinde olacaktır.

Aydın’da yapılan inşaatlarda 2 ila 3 emsal gırla gidiyor peki niye?

Sayın Özlem Çerçioğlu ile diyalog kurulabilse idi mutlaka bu konuda E:2,5 kendisi kabul edecekti.

Acaba BREMEN mızıkacıları bunları biliyorlar mıydı? Sayın Özlem Çerçioğlu’nun bunları bildiğini sanmıyorum?

ÇÜNKÜ ETRAFINDA EKİP YOK.

Şimdiden söylüyorum hastanenin yollarını, kanalizasyonunu, arıtmasını biran evvel yapmaya başlasın.

Etrafındaki BREMEN MIZIKACILARI KENDİNİ YANILTIYORLAR.

Aydın iline hastane yapıyoruz AK Parti İktidarında.

Her şey Aydın Halkımız için.

ŞİMDİ SORUYORUM AYDIN ŞEHİR HASTANESİ planları 2015’DE Mİ YAPILDI YOKSA 2020’DE Mİ YAPILDI?

YUKARIDAKİ BELGELER IŞIĞINDA.