Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Aydın'ın büyükşehir olmadan önce, bütünşehir olup hudutlarına kavuşturulması lazım'' dedi. 
     Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski Aydın Belediye Başkanlarından İlhami Ortekin zamanında, Aydın'ın ''bütünşehir'' olması için başlatılmış bir proje olduğunu hatırlatarak, bu projeye ivedilikle belediyelerin sahip çıkıp tamamlaması gerektiğini söyledi.
     İl merkezinin çevresindeki üç belediye ve 4 köyün, merkeze katılması ile Aydın'ın ''bütünşehir'' olabileceğini, bütünşehir olunması halinde ilde imar bütünlüğünün de sağlanmış olacağına işaret eden Coş, şunları kaydetti: 
     ''Şu anda belde belediyelerin yetersizlikleri, Aydın Belediyesi'ne mal ediliyor. Neresi Aydın, neresi belde bilinmiyor. Dışarıdan gelen biri, belde belediyelere ait yerleri, Aydın Belediyesi'ne ait olarak biliyor. Dolayısıyla oralara geldiğinde Aydın'da olduğunu sanıyor. Bu nedenle bu yetersizlikleri ve sorunları gidermemiz lazım. Bunun için de bir an önce bütünlüğü sağlamak lazım. Bu Aydın'ın en önemli, ama göze batmayan sorunlarından biridir. Sahip çıkılması lazım. Kamuoyunun desteğiyle bu sorunun gündeme gelmesi lazım. Aydın'ın Büyükşehir olmadan önce, bütünşehir olup hudutlarına kavuşturulması lazım. Bu konuda çalışmada var. Danıştay da bekleyen bir dosya da var. Evraklar, doldurulup da gönderilirse, Danıştay'dan çıkacak karar sonucunda, Aydın Belediyesi'nin bu sorunu giderilmiş olacaktır.'' 
     Coş, Ovaeymir, Çeştepe, Tepecik beldeleri ve etraflarındaki köylerin ''bütünşehir'' kapsamında, bunlara ek olarak ileri ki aşamada İncirliova, Köşk ilçeleri ile Umurlu ve Dalama beldelerinin de ''büyükşehir'' kapsamında ele alınması gerektiğini bildirdi.