"Üzülerek söylüyorum ki, Muhsin Yazıcıoğlu'nu aramadılar ve kurtarmadılar. Devletin itibarı karların altında kalmıştır. Bu olayın peşini bırakmayacağım!"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şüpheli helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, "Çok üzülerek söylüyorum ki Muhsin Yazıcıoğlu'nu, maalesef aramadılar ve kurtarmadılar" dedi. Ordu'daki anma programında konuşan Gülefer Yazıcıoğlu, helikopter kazasını ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Olayın gerçekleştiği Göksun ilçesinin, doğduğu topraklar olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oraya gittiğimde gördüm ki tam bir fiyasko var. Ne bir arama var ne bir çalışma var. O dağdan öteki dağa koşuyorum hiçbir şey yok. İnsanları lüzumsuz yere oyaladılar. Muhsin Yazıcıoğlu'nu üzülerek söylüyorum ki, aramadılar ve kurtarmadılar."

20 DAKİKADA BULUNMUŞTU

Muhsin Yazıcıoğlu'nun kavuşmayı çok istediği Rabb'ine kavuştuğunu belirten Gülefer Yazıcıoğlu, devletin, imkanlarını kullanması halinde olayın başka türlü sonuçlanacağını söyledi. "İşte şimdi ortaya çıkıyor ki, ilk 20 dakika içinde helikopterin yeri tespit edilmiş" diyen Yazıcıoğlu, "Bizim canımız geri gelmeyecek ama Türkiye Cumhuriyeti'nde bir daha böyle olayların yaşanmaması için bu olayın peşini bırakmıyorum, canım pahasına da olsa bırakmayacağım. Bu olay aydınlatılmadan devletin itibarı K.Maraş'taki karların altından kalkmayacak" şeklinde konuştu.

BIRAKTIĞI MİRAS ÇOK GÜZEL

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayattayken her şeyi çok güzel yaşadığını belirten Gülefer Yazıcıoğlu, "Bana deseler ki 'dünyayı sana veriyoruz' ben Muhsin Yazıcıoğlu'nun bana bıraktığı mirastan bir toplu iğne başını bile vermem. Çünkü o miras öyle güzel miras ki alnınız açık, dimdik. Bundan güzel miras yoktur" ifadelerini kullandı. Son nefesine kadar bu dava için elinden geleni yapacağını kaydeden Yazıcıoğlu, "Bu dava sadece Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası değildi. İnanır mısınız, bu belki onun şahsi davası olsa beni de ilgilendirmezdi ama bu dava hak davası, bu dava hepimizin davası" diye konuştu.

yenişafak