Anonymous, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın internet sitesine saldırıda bulundu.

Akıncılar ile atışmışlardı

Geçen hafta Akıncılar isimli hacker grubunun, sosyal paylaşım sitelerinde RedHack’i desteklediklerini bildiren yazılar yazan kişilerin kimliklerini yayınlamasının ardından Kızılhackerlar, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bazı ihbar mektuplarını yayınlamışlardı. İhbarcıların kimliklerini kendilerinea ait olanwww.kizilhack.org sitesinde yayınlayan internet korsanları twiter hesaplarında Akıncılar grubunun devlet eliyle desteklendiğini iddia ederek “Herşeyi yayınlayacağız” mesajı bırakmıştı.

MİT de fişi çekti

Bunun ardından internet üzerindeki siber savaşta bir cephe daha açıldı. Kendilerini ‘anonymous legion’ (anonim ordu) olarak adlandıran hacker grubu, önceki gün ÖSYM’nin internet sitesini çökertti. Bunun ardından ise dün sabah Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın internet sitelerine ulaşılamadı. İnternet korsanları twitter hesaplarından saldırıyı üstlenerek, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sonra MİT de fişi çekti. Perşembe perişanlık... Hakan Fidan’ı ziyaret edelim dedik. Ama twitter’da RedHack’i yakalamak için dolanmasın” mesajı bıraktı.
RedHack’in twitter hesabında da “Polis’in “orantısız” şiddeti, haklarını isteyenlere; taraftarından gazeteciye, isçiye, memura, öğrenciye kadar uyguladığı baskıdan kaynaklı ve elbette siber ortamda “usulsuz şekilde” kılıktan kılığa girerek RedHack’i sindirmeye calışmasından kaynaklı desteğe ve yardımlaşmaya gelen kardeşlerimiz Anonymous tarafından çökertildi. Şu an site down durumdadır” mesajı yer aldı.

Geri püskürttük

Saldırı ile ilgili çalışma başlatan Bilişim Daire Başkanlığı siber saldırıyı doğruladı, ancak “Hackleme olmamıştır” denildi. Hürriyet’e konuşan bir yetkili, “Yapılan saldırıda herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. Girişim olmuştur ancak geri püskürtülmüştür. İnternet sayfasında kısa süreli bir ‘donma’ olmuştur” dedi.

RedHack nasıl hack’liyor/_np/5744/17295744.jpg

TREND Micro Akdeniz Ülkelerinden Sorumlu Güvenlik Danışmanı İnanç Ilgın, RedHack’in kurumlara nasıl saldırdığını şöyle anlattı: “Redhack, saldırı için iki yöntem kullanıyor. İlk olarak binlerce bilgisayara zararlı yazılım sızdırıyor. Bu şekilde bilgisayarların kontrolünü ele geçiriyor ve bilgisayarlar “zombiye” dönüşüyor. Binlerce bilgisayar aynı anda saldırınca internet sayfaları çökmeye başlıyor. İkinci yöntemde ise bu kez kurumların zaafları tespit ediliyor ve saldırı başlıyor.” Ilgın, kurumlarda kullanılan hassas önemdeki verilere sahip sistemlerin güncel tutulmasının altını çizdi.  Dışişleri Bakanlığı’nı hack’ledikten sonra bakanlığa “Oğlum bak git” mesajını gönderen RedHack’in çok geçmeden Twitter hesabı kapatıldı. Ancak çok geçmeden hacker grubu yeni bir hesap açtı ve kısa sürede yaklaşık 23 bin takipçiye ulaştı. / Selim ÖZTÜRK


RedHack kimdir

15 yıl önce 3 kişi tarafından kurulan RedHack’in çekirdek kadrosu küçük gibi görünse de grup, 100 kişiyi aşkın hacker’la birlikte çalışıyor. Anonymous’a nazaran grubun en önemli özelliği birbirini tanıyan üyelerden oluşması. Siyasi bir örgüye bağlı olmadıkları ısrarla belirten grup, kendilerini “komünist” olarak tanımlıyor.