Bakan Şimşek IMF anlaşmasının şubat ayına yetişeceğini ve miktarın herkesi rahatlatacağını belirtti.Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile imzalanacak yeni anlaşmanın şubata yetişeceğini ve klasik IMF anlaşmalarından farklı olacağını söyledi. IMF'den alınacak kaynağın herkesi rahatlatacak seviyede olacağını belirten Şimşek, anlaşmanın şubata yetişeceğini açıkladı.
BUGÜN TEMASLAR BAŞLIYOR

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki IMF heyeti dün Ankara'ya geldi. IMF heyeti bugün temaslarına başlarken, anlaşmaya yönelik detaylar da yavaş yavaş netleşiyor. Bakan Şimşek, anlaşmanın şubat ayına yetişeceğini, alınacak kredi miktarının ise herkesi rahatlatacak düzeyde olacağını söyledi. Şimşek'e göre paket reel sektörü destekleyici nitelikler barındıracak.

FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİP

Ayrıca program klasik IMF anlaşmalarından farklı özelliklere sahip olacak. Yani harcama kesintisi ya da gelir artışına dayanmayacak, bütçe disiplinini gözetecek. Şimşek'e göre yeni anlaşma Türkiye'nin finansman ihtiyacına cevap verecek ve “ezber bozacak.” Türkiye'nin IMF'den ne kadar kaynak kullanacağı ve programın süresi gibi noktalar için ise görüşmelerin son aşaması bekleniyor.


Sicil affı TBMM'ye sunuldu


Karşılıksız çek, protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmamasını içeren yasa tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi. Tasarı, karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin kayıtları 6 ay içinde ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde silinmesini içeriyor.