Vural, MHP İzmir milletvekili adaylarının katıldığı Bel Kafe’deki basın toplantısında, "Türkiye genelinde halkın desteğini kaybedeceğini gören AKP ve onun genel başkanının miting alanlarında gerginliği, hakareti üslup olarak benimsediğini" iddia etti.
 
"AK Parti’nin çantasından çıkardığı hayali projelerle, 9 yıldan bu yana iktidar değilmiş gibi, Türkiye’yi aldatma ve kandırma sürecine sokmak istediğini" öne süren Vural, şöyle konuştu: "Bunlar yeni iktidara talip partiymiş gibi, adeta geçmişini, Türkiye’nin gerçek sorunlarını unutturmak, toplumu farklı bir algıya yöneltmek suretiyle yönlendirmek istiyorlar. Başbakan milletin sıkıntılarını unutmuş, oraya buraya kanal döşemekten, konut inşa etmekten bahsediyor. Aynen saraydan kız kaçırma gibi, gazetelerde okudunuz Topkapı Sarayı’ndan taht kaçırma olayları gibi.
 
 
 
 
Başbakan AKP’yi bu milletin gözünden kaçırmak için süslü püslü manşetlere sığınmıştır. 9 yıldır Türkiye’yi yönetiyorsun da 9 yıldır İzmir’e ne yaptın? İzmir’e ’Gavur İzmir’ demek suretiyle gavur eziyeti çektiren sen değil misin? 9 yıldır Türkiye’yi yönetenler, İzmir’i yönetenler yapmadıkları konusundaki hesapları vereceklerine, daldaki kuşlardan bahsetmeye başlıyorlar." Vural, AK Parti’nin İzmir’de önce "35 sarışın projesiyle" yola çıktığını, sonra 35 proje bulduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bunlar paçavra aslında. Vermişler müşavire, ’Çiz’ demişler, ’Buraya, şuraya ne yapalım?’ Etüt, başlama yeri, fizibilite yok, adına proje diyorlar.
 
2023 yılına kadar yapacaklarını saymışlar. Sülün Osman’ı geçti bunlar ya. Sülün Günay, Sülün Yıldırım. Ne zaman yapacağınız belli değil, 2023’e kadar yapacaklar, bugün oy istiyorlar. Bundan daha büyük aldatmaca olabilir mi? Bu projelerin bir kısmı yıllardan beri konuşuluyor. EXPO, kent içi ulaşımla ilgili hususlar.
 
Olimpik stadyumlar yapacaklarmış, birinci ligde İzmir’den takım bırakmadınız ki? Tarım ve hayvancılığı bitirmişler, bitirdiklerini yapacaklarını söylüyorlar, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Projeler süslü püslü yerlere hazırlatılmış, ama Türkiye’nin işsizlik, yoksulluk sorunlarını çözemeyen, aciz kalan hükümetin çırpınış hamlelerinden öteye anlam taşımıyor. Sülün Osman gibi, olmayan dönemlerin projelerini, proje olmayanları satıyorlar." -İZMİR’İN KAMU YATIRIMLARINDAN ALDIĞI PAY- Başbakan Erdoğan’ın dün İzmir’deki AK Parti mitinginde, "Biz yatırımda haksız yaptık diyorlarsa, bunu ispat etsinler istifa edeceğim" dediğini kaydeden Vural, "İstifa dilekçeni hazırla. Kaç kere hazırlattım, ama sende yürek yok ki istifa edecek, sözünde duracak. İzmir’in toplam kamu yatırımları içerisinden aldığı pay 2002’de yüzde 2,8’di, 2010’da yüzde 1,4’e düştü. İstanbul verdiğine yakın kamu yatırımı alıyor, ama İzmir 5 koyuyor, 1 alıyor senin döneminde. Miting kürsülerinde sözlerini söylüyorsun, geçiyorsun. 21 Ağustos’ta miting meydanlarında ’İmralı ile müzakere yaptığımız ispatlamayan şerefsizdir’ dedin, sonra tıpış tıpış bunlarla müzakere ettiğini sen ortaya koydun" diye konuştu.
 
Erdoğan’ın, "Biz kimseye hakaret ve nezaket dışı sözler söylemedik" şeklinde konuştuğunu kaydeden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir’e ’Gavur İzmir’ sıfatını yakıştıran, bu sıfattan kurtulması için İzmir’in AKP’ye oy vermesi gerektiğini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan. İzmirlileri sümüklü çocuklara benzeten Hüseyin Çelik. İzmirli hanımefendileri 35 sarışın, bir elleri yağda bir elleri balda, ellerinde cımbız, ayna umurunda mı dünya gibi gören ama çalıkuşlarını unutturan, çarpık bakan bir yaklaşım ortaya koyan bunlar.
 
Miting meydanında vefat etmiş emekli öğretmene ’Adamın biri ölmüş’ diyen kendisi.
 
Şecaat arz edenler sirkatini söylüyor aslında. Her tarafları hakaret. İstifa etmeyeceğini biliyorum, ama İzmir’in 12 Haziran’da Başbakanı resen görevden alacak iradeyi ortaya koyacağına eminim.
 
Cebine para koyarak, yeme içme vaadiyle bizden hiç birisinin mitingine katılan yok, bindirilmiş kıtalarımız yok. Yevmiyeli mitingcilerimiz yok. Başbakan İzmirlilere şirin görünmek için 40 takla atıyor, İzmir’in yiğitliği kalmadı, sevdası. Göz kırpıyor. İnsanları tuzağa çekmek için Recep Tayyip Erdoğan, aynen kafes kekliği gibi ötüyor. ’Hakaret etmedik’ diyerek, sanki İzmir ile ilgili düşüncelerini bu millet bilmiyormuş gibi kafes kekliği gibi ötüp İzmirlileri tuzağa çekmek istiyor." -BAHÇELİ SALI GÜNÜ İZMİR’DE- Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Diyarbakır mitinginden sonra, "batıyı doğuya, doğuyu batıya düşman etme anlayışına karşı bin yıllık kardeşliği savunan siyasal anlayışla" salı günü saat 17.00’de İzmirlilere sesleneceğini söyledi.
 
MHP İzmir Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu da AK Parti projelerinini insan odaklı olmadığını savundu.
 
Adaylardan Müsavat Dervişoğlu da Bahçeli’nin mitinginin tarihinin dün gece belli olduğunu, çok az bir zamanda hazırlanacaklarını ifade ederek, "Adam taşımak yok. Diyarbakır’da yapacağı konuşma İzmir’deki mitingi dolduracaktır" dedi.