ANADOLU BASINI 60.NCI BAŞKANLAR TOPLANTISI

Değerli okuyucularım bugün kendi meslektaşlarımdan söz etmek istiyorum.

Şu an havuz medyası dediğimiz gazeteler bir elleri balda bir elleri yağda günlerini gün ediyorlar. Ulusal basında olan bu havuz medyasının kağıt sıkıntısı yok, para sıkıntısı yok, matbaa sıkıntısı yok.

 

Maşallah beyler REİSİN saltanat sürdüğü Boeing uçaklarında dünya kazan onlar kepçe dolaşıp duruyorlar.

 

Sarayın en güzel sofralarında sefa sürüyorlar, en büyük ihaleleri onlar alıyorlar. İstanbul’un en güzel yalılarında onlar oturuyorlar.

 

Şu anda İstanbul’da HAVUZ MEDYASI dışında pek gazete yok gibi. Bir tek SÖZCÜ gazetesi var. Ona da açılmış FETÖ davası sebebiyle özellikle Sayın Emin Çölaşan ve Sayın Yılmaz Özdil’in başlarının üstünde DEMOKLESİN KILICI SALLANMAKTA. Şu an davaları devam ediyor.

 

Gelelim, Anadolu ve Trakya Basınına…

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun İstanbul Greenpark otelinde 60. Başkanlar toplantısı yapıldı.

 

Başkanlığını Sayın Yılmaz Karaca’nın yaptığı bu toplantıda neler duydum neler… Anadolu içine Trakya’yı da alan bu TGF adeta kendini parçalıyor. Çalmadığı kapı yok.

Gazetecilerin BASIN İLAN KURUMUNDAN, BASIN KARTLARINDAN, ÖZLÜK HAKLARINDAN, ANADOLU BASININ ÇARESİZLİĞİNİ DURUP DİNLENMEDEN ANLATIYOR.

 

Benim de üyesi olduğum halen Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sn. Semra Şener’in ricası üzerine 2 gün süren bu toplantıya katıldım ve toplantıda söz alarak bir de sorunlarımız hakkında konuşma yaptım.

 

Dostlar, bu toplantıda gazetecilerin ne çaresizlikler içinde bir sürü siyasi baskılar ile karşılaşıp mevcudiyetlerini nasıl devam ettirdiklerini gördüm.

Bu insanlar GAZETECİ HASAN TAHSİN’İN EVLATLARI.

Vatanını bu kadar seven insan topluluğu olamaz.

 

Toplantıda Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Doç. Dr. Aysel Çetinkaya’nın İNTERNET MEDYASI üzerine muhteşem konferansı gerçekleri yüzümüze söylemesi çok dikkat çekiciydi.

 

İnstagram, Twitter, Facebook ve internet gazeteciliği üzerine çarpıcı rakamlar verdi. Yazılı basının bu haber partallarının gerisinde kaldığını, yani 5. olduğunu bütün çıplaklığı ile anlattı. Günümüzdeki Z kuşağının yazılı basını okumadığını, çağın değiştiğini kibarca toplantıya katılan başkanlara âdeta yüzüne haykırdı.

 

Değerli yazılı basın emekçileri, TGF sizin için Basın İlan Kurumunda ve Devletin bütün kademelerinde inanılmaz çalışmalar yapıyor.

 

Şu an ki Devlet yöneticileri ve iktidar, Anadolu basınını yok farz ediyor. Eğer bizler HAVUZ MEDYASI MENSUPLARI OLSAYDIK bizleri baş köşeye oturturlardı.

 

İNTERNET GAZETECİLİĞİ

TGF Başkanı ve yönetimi ile ve yaptığım konuşmada “İnternet gazeteciliğinin kanunu yok. Basın ilan kurumundan ilan da almıyor. Sarı basın kartımız da yok ama, biz internet gazeteleri Anadolu’da çok büyük gücüz. Bizim de bu sorunlarımıza sahip çıkın” dedim.

 

Yazılı medya lütfen bizi rakip görmesin.

 

Nasıl seçim zamanında merdiven altı yazılı basın ortaya çıkıyor ise aynı şekilde merdiven altı bu dönemlerde internet gazeteciliği de hortluyor dedim.

 

Doç. Dr. Aysel Çetinkaya hanımefendinin ifadelerinden bütün çıplaklığı ile gördük yazılı Anadolu yazılı basını KENT BELLEĞİ İÇİN ŞART ama bu haliyle internet gazeteciliği ile rekabet etmesi mümkün değil dedim.

 ahmet-gozen---tgf.jpg

Doç. Aysel Çetinkaya ve TGF Bşk. Yılmaz Karaca

 

Tabii şu anda siyasi iktidar elindeki HAVUZ MEDYASI YAZILI BASIN ile istediği gibi oynuyor. ANADOLU BASININI tabiî ki karşısında istemiyor.

 

Velhasıl Anadolu’da batan kapanan yüzlerce yazılı basın için bir çare bulunamadı. Basın emekçileri yine kaderleri ile devletin üvey evladı olarak delikli pabuç ile gezmeye devam edecekler.

 

Ancak olay bu iken iletişim fakültelerinden mezun binlerce öğrenci niye işsiz anlamak mümkün değil.

KONU UZUN AMA DEVLET BABA BİZİ DUYMUYOR. AMA İNŞALLAH BİRGÜN BİZLERİ DUYAR. BİZ DE DUYMALARI İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ.

 

MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ YİNE KONUŞMUŞ.

 

Yahu bu milletvekilinin ne dediğini kulağı duyuyor mu acaba?

 

Diyor ki,

AYDIN İLİNİN DAĞLARINDAN YAĞ OVALARINDAN BAL AKMIYOR,

Peki Sayın Metin Yavuz ne akıyor?

 

Beyefendi siz ne güne duruyorsunuz Aydın için bugüne kadar ihracatı artırmak üretim yapmak için bir kuş tuttunuz mu?

 

ÇILDIR HAVALİMANININ sivil uçuşlara açılmasını ben istemiyorum.

Vallahi buunu muhalefet milletvekili söylese yerden yere çarpardık. AK Parti teşkilatı ve Aydın AK Parti Teşkilatı bu milletvekiline baksın kararını versin.

Sn milletvekili hala ısrarla Aydın ilinin dağlarından yağ ovalarından bal akan ifadesi “kocaman yalan” diyor.

 

Aydın Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ziraat Odası, hatta Sökeliler bu söze bir cevabınız olacak mı?

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE! Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!