Toplantının açılışında konuşan AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı İbrahim Üstün, “Partimizden aday adayı olan herkese teşekkür ederiz. Bizler bütün aday adaylarına eşit mesafedeyiz. Aday adaylarını tespit ederken öncelikli hedefimiz ehliyet ve liyakatına güvenmektir. Muhakkak aday olarak müracaat eden arkadaşlarımız ehliyetli ve liyakatli kişilerdir. Ancak sadece adayın kazanması bizim için önemli değildir.Adayın aday adayının vizyonu düzgün olabilir ama neticesinde de kazanan adayla birlikte Kuşadası halkının da kazanması gerekir. Memleketimizin, şehrimizin kazanması, halkın kazanması gerekir. Şayet aday kazanabilir halkımızı kaybedecekse biz bu adaylarımızdan yana tercihimiz olmayacaktır. Dolayısıyla aday adayı olan arkadaşımızla birlikte vizyon sahibi misyon sahibi paylaşımcı şeffaf belediyecilik anlayışı ile beraber yola çıkmamız gerekiyor” dedi.
2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti"den Kuşadası Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan Metin Akar da, “Elimden geldiğince hiçbir çıkar beklemeden siyasi ve kişisel gücümü sadece Kuşadası"nın projelerinin hayata geçirilmesi için kullandım. Bugünden itibaren de aynı düşünce ve mantık çerçevesinde Kuşadamıza yapılması gereken her türlü çalışmanın peşinde olacağımı yarım kalan ve tarafımdan sizlere önümüzdeki günlerde sunulacak yeni projelerin bitmesi için tüm siyasi ve kişisel gücümü kullanacağımı bilmenizi isterim.Bugün projelerin projelerin detayları ile ilgili sizlere açıklama yapmayacağım ancak şunu bilmenizi istiyorum ki yapacağım her şeyi siz Kuşadalılar ile birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Kuşadası halkının gücü ve yardımı olmadan hiçbir şeyin yapılmayacağının bilincinde olduğunu vurgulayan Akar, şöyle konuştu: “Öncelikle, önümüzdeki günlerde tüm sivil tolum örgütleri ile tek tek görüşerek projelerimi onlara sunacağım. Hepimizin yararına olan projeleri ve Kuşadası"nın geleceğini hazırlayacak çalışmalarla birlikte karar verdikten sonra gündemimize alacak ve kesinlikle uygulanması için düğmeye basacağız. Bundan sonra ki görüşmelerimizde sizlere bu projelerin detaylarını tek tek açıklayacağım. Bugün Kuşadası"nı bir dünya markası yapabilmek için yola çıktım. Sizlerin desteği ile bunu mutlaka gerçekleştirmek zorundayım”