Meclis Genel Kurulunda 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Zaman zaman renkli anların da yaşandığı görüşmelerde, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın Fransızca konuşmasına, meclis sıralarından gelen yanıt hafızalarda yer tutmaya aday.

BİZ ÖYLE ETİLER'DE MODALAR'DA DEĞİL VATANDAŞIMIZ ARASINDA SİYASET YAPIYORUZ
AK Parti ile CHP'yi bu kez karşı karşıya getiren, torba kanun halinde gelen yasa teklifi. CHP yeni kanunun kuvvetler ayrılığı prensibine aykırı olduğunu söyleyince, AK Parti'li Cahit Özkan "İyi bir parlementer gider vatandaşın nabzını tutar ve bir kanun teklifi hazırlar, Biz öyle Etiler'de Modalar'da değil vatandaşımızın arasında siyaset yapıyoruz" dedi.

"LA SEPERATION DE POWER" ( KUVVETLER AYRILIĞI)
Özkan,konuşmasında "İşte, vatandaşımızın arasında bize gelen talepleri kanun teklifi hâline getirerek, işte, sizin içinde bulunduğunuz Parlamentoda yasama faaliyetine dönüştürüyoruz. Evet, kuvvetler ayrılığı var. Hangi dilde konuşayım? "La séparation de power" deyince AK Parti, CHP ve İYİ Parti sıralarından "ooo.." sesleri yükseldi. O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

Ruken Canan