AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilliği seçimlerinin 5 yılda bir yapılmasıyla ilgili şu anda bir çalışmanın olmadığını açıkladı. Ancak AK Parti'nin her an projeyi gündeme alabileceği sinyalini verdi:

”Ancak, Anayasa değişikliği sürecinde diğer partiler de uygun görürse AK Parti’nin teklif verme ihtimali yüksek."

Elitaş, Polis Haftası nedeniyle TBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk’ü ziyaret etti.

”Huzurumuz ve güvenliğimiz Emniyet teşkilatımızın güvenli ellerindedir” diyen Elitaş, Koruma Daire Başkanı ve tüm emniyet görevlilerinin Polis Haftası’nı kutladı.

DENİZ FENERİ İDDİANAMESİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Elitaş, ”Deniz feneri” iddianamesinin açıklanması ile ilgili bir soru üzerine ”Kim, nerede, ne tür bir yolsuzluk yaptıysa hesabını yargı önünde vermelidir. Ancak bu davayı AK Parti’yle ilişkilendirenler davaya haksızlık ediyorlar, yazık ediyorlar demektir. Kimse AK Parti’ye çamur atmaya kalkmasın, çamur ellerine bulaşır” dedi.

Elitaş, seçimlerin 5 yılda bir yapılmasıyla ilgili bir çalışma olup olmadığı yönündeki bir soruya ise ”Konuyla ilgili şu anda bir çalışmamız yok. Böyle bir görüşme yapılmadı. İstikrarın sağlanması için seçimlerin 5 yılda bir yapılmasını doğru buluyoruz. Ancak, Anayasa değişikliği sürecinde diğer partiler de uygun görürse AK Parti’nin teklif verme ihtimali yüksek” yanıtını verdi.

MECLİS ANNE GİBİ

Suriye ile gelişmelere ilişkin soru üzerine Elitaş, ”Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanacağız. Sınırda yaşanan zulme duyarsız kalamayız. Birleşmiş Milletler de bu konuda en ağır yaptırımı uygulamalıdır” diye konuştu. Uludere’de yakınlarını kaybedenlerin ”Meclis’i anne gibi görüyoruz” sözlerinin hatırlatılması üzerine Elitaş, ”TBMM 75 milyon vatandaşın şefkatli kucağıdır. Herkesin dertleriyle ilgilenmek zorundadır” dedi.