Ankara Güven Hastanesi'nden taburcu olan Ahmet Türk, "Bütün siyasiler, milletvekilleri, aydınlar, demokratlar, köşe yazarları aradılar, duygularını ortaya koydular, eylemi kınadılar. Yüreğinde bunun yanlışlığını hisseden herkese teşekkür ederim. Gördük ki yalnız değiliz" diye konuştu.

Olay sonrası tepkilerin geliştiğini söyleyen Türk, tepkilerin demokratik boyutlarda kalması için herkesi titiz davranmaya çağırdı.

Türk, Türkiye'nin farklı kesimlerinden geçmiş olsun telefonları geldiğini belirterek, "Ortak aklı ortaya koyduğumuzda, başka bir yaklaşım gösterdiğimizde, sevgiyle kucaklaşmayı esas aldığımız sürece insanlar katkı sunarlar. Biz burada bir bütünüz" ifadesini kullandı.

"Bu güzel kardeşliği sevgiye dönüştürecek bir duruşu göstermemiz lazım. Bunu istemeyenlere rağmen umutluyum, başarabiliriz" diyen Türk, "Bir musibet bazen çok daha hayırlı şeyler getirir. Böyle olayların yaşanmamasını diliyorum. Ders çıkarıp geleceği kardeşçe gerçekleştirecek bir ortak duruş ortaya konulmalı" dedi.

Türk halkının bu eylemi hem yüreğinde hem beyninde mahkum ettiğini kaydeden Türk, "Barışa, demokrasiye ve halkların kardeşliğine vurulan darbe mahkum edilmiştir" diye konuştu.

Vatan