SAMSUN"da yaşayan 52 yaşındaki 2 çocuk babası Ufuk Karaca, İstanbul'da özel üniversitede okuyan oğlunun okul taksidi için geçen yıl banka hesabından otomatik ödeme talimatı verdi. Bu yıl okulun başka bir banka ile anlaşması üzerine, çalıştığı bankadaki hesabını kapatan Karaca'ya 5 ay sonra 1 kuruşluk borç için 58.55 TL ödeme emri gönderildi.

Samsun"un İlkadım İlçesi"nde oturan ve bir şirkette şoför olarak çalışan Ufuk Karaca, İstanbul"da özel bir üniversitede 2"nci sınıf öğrencisi olan oğlunun okul taksidini ödeyebilmek için bir bankaya hesabından otomatik ödeme talimatı verdi. Oğlunun harcını düzenli olarak hesabına yatıran baba, üniversitenin bir başka banka ile anlaşması üzerine bu bankadaki hesabını kapattı.

Ancak 5 ay sonra İstanbul Beyoğlu 23"üncü Noter'den, bankaya 58 lira 55 kuruş borcu olduğunu belirten bir ihbarname alan Ufuk Karaca büyük şaşkınlık yaşadı. Karaca şunları anlattı: “Bankaya 1 kuruş borcum kalmış. 5 ay sonra noter masrafı ve faiz ile birlikte toplam 58 lira 55 kuruş ödemem istendi. Bu kadar süredir bana neden borcumun olduğunu bildirmediler. Bu resmen soygundur. Bu nasıl oldu anlamıyorum. Bir kuruşluk borca bu kadar para istenir mi? Bankanın tutumu beni çok şaşırttı. Madem böyle bir borcumuz vardı, neden söylenmedi. Bankaya karşı gerekli hukuki mücadeleyi başlatacağım.” DHA