Geçen hafta Güç Birliği Partisi Genel Başkanı Ali Karnap ile telefonda görüşme fırsatım oldu. Kendisi ile yeni kurulan partisi hakkında görüştük, Güç Birliği Partisi hakkında bilgi aldık.

1946 yılında başlayan Türkiye’deki çok partili sistem bu süreçte önemli değişikliklere uğradı. Bu süreçte demokrasimiz üç defa kesintiye uğrasa da o günden bugüne siyasi partiler önemli aşamalar gösterdi. Özellikle 1980 Askeri Darbesi sonrasında köklü değişikliğe uğrayan ve getirilen barajlarla seçimlerin değişen yapısı siyasi partilerin iktidara ulaşmasını oldukça zorlaştırdı. Bu zorlamaya rağmen kurulan parti sayısında o günlerden bu günlere önemli artışlar oldu.

Son dönemlerde seçmenin siyasi fikrinin değişmesinin zorluğuna rağmen içinde bulunduğumuz son altı aylık dönemde çok sayıda parti kuruldu. Mevcut iktidar partisinden ayrılanların kurduğu "Deva Partisi" ile "Gelecek Partisi" siyasete iddialı girdiler. Bunların yanı sıra "Anadolu Birliği Partisi", "Aydınlık Geleceğin Partisi", "Merkez Ana Partisi", "Demokratik Sol Halk Partisi" ve son olarak Şubat sonunda "Güç Birliği Partisi" kuruldu.

Güç Birliği Partisi siyasete dernek olarak başlasa da, partileşme sürecinde 59 ilde teşkilatlanmasını tamamlayıp kuruluş dilekçesini 2020 Yılı Ocak ayının ilk günlerinde İçişleri Bakanlığı’na ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Güç Birliği Partisi 24 Şubat 2020 tarihinde ise ülkemizin 84. aktif partisi olarak siyasi hayatımıza girmiş oldu. Siyasi yaşantımızın en genç partisi olan Güç Birliği Partisi’nin Genel Başkanlığı’nı Ali Karnap yürütmekte. Kurucular arasında önceden başka partilerde görev yapmış önemli kişiler de yer almış durumda.

Ali Karnap geçmişte siyasi partilerde çeşitli görevlerde bulunmuş tecrübeli bir siyasetçi. Ali Karnap ilk olarak, siyasette artık bir şeylerin değişme zamanının geldiğini, artık Siyasette "Ben değil biz" deme zamanımın geldiğine inandığını söyledi.

Genel Başkan Ali karnap: "Dünya üzerinde adaletsizliğin en çok yaşandığı dönemdeyiz. Bu durumun olumlu yönde değişebilmesi için biz öncelikle ülkemizde değişim istiyoruz. Bilimsel düşünen, güçlü, refah içinde, üretken ve tam bağımsız Türkiye idealini gerçekleştirmek için bu yola çıktık. Dünya üzerinde adaleti sağlayabilmek için adalet duygusu ile yoğrulmuş bireylerin çoğunlukta olduğu bir yapı kurarak ülkemizde değişim gerçekleştirmek istiyoruz. Bir ve birlik olarak topyekün değişimi gerçekleştireceğiz" diyerek ideallerini anlattı.

Yeni kurulacak partinin ana ilkelerinden en önemlisinin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü olduğunu belirten Ali Karnap; “Güç Birliği Partisi olarak hızla büyüyüp güçlenmekteyiz.Halkımızı Kucaklayan Güç Birliği Partisi, hayatın her alanında ve güzel olan her şeyde var olacaktır. Bölüşecek bir lokma ekmek ve bir yudum suyumuz varsa bunu ancak halkımızla paylaşmaya yeminliyiz.Dikenli olsa da yollarımız her kışın ardında bir bahar vardır. Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır” dedi.

Elbette günümüzde siyaset yapmak oldukça güçleştiği için başta Güç Birliği Partisi olmaz üzere yeni kurulan partilerin tabela partisi olmadan öte geçebilmesi için yoğun emek harcaması gereklidir. Bu partiler seçecekleri örgütlere büyük görevler düşmekte, yeni üye kayıtlarında ve partilerinin felsefesini anlatmada başarılı olmak zorundadırlar. Örgüt partinin temeli ve dinamiği olduğu için zayıf örgütlerle başarıya ulaşmanın olanağı yoktur.

Ayrıca iletişimin tavan yaptığı günümüzde yeni kurulan partilerin ve örgütlerinin basın ile ilişkilerini sıcak tutmaları, böylece gündemde yer almaları gereklidir. Siyaset tutarlılık ve devamlılık ister, halk devamlılığı olmayan örgütlere ve partilere güven duymaz.

Sonuç olarak başta Güç Birliği Partisi olmak üzere yeni kurulan partilerin başarılı olması ve ülke siyasetinde yer edinebilmesi ülkemiz için yararlı olacaktır. Böylece göreceli olarak tıkanan siyaset çıkış yolu bulacak, daha güzel günler bizim olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde siyasi bir değişim gerçekleştirmek için kurulan Güç Birliği Partisi’ne çıktığı yolda başarılar dileriz.

"Takımın aklı, takımdaki bireylerin aklından daha büyüktür." (Peter Senge)