Efeler Kent Konseyi 2019 seçimlerinden hemen sonra seçilerek görevine başlamış, ancak Covid-19 pandemisi nedeniyle görev süresinin büyük bölümünü sanal ortamda toplanarak ve burada çalışmalar yaparak tamamlamak zorunda kalmıştır. Bu zor şartlar Efeler Kent Konseyi'nin görev süresi dolmadan yaptığı son etkinlik Efeler Belediyesi ile birlikte düzenlediği "Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni" olmuştur.

Şölende; Sağlıklı kentler ve spor, Kent ve sanat, Sağlıklı kent sağlıklı yaşam, gelişmişlik özelinde eğitim, Sağlıklı kentlerde sürdürülebilir çevre sağlığı konuları ana başlıklar olarak ele alınmıştır.

Efeler Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlik iki gün sürmüş, konferansın her aşaması Efeler TV tarafından canlı yayınlanmıştır. Bu canlı yayın aynı zamanda Efeler TV'nin en çok izlenme sayısına ulaştığı yayınlar arasına hemen girmiştir. Her biri kendi konularında uzman 21 konuşmacının yer aldığı etkinliğe dokuz konuşmacı uzaktan erişim ile katılım sağlamıştır.

Yukarıda verdiğimiz ana başlıklar ışığında; Pandemide oluşan psikolojik sorunlar, pandemi koşullarında engellilerin sorunları, iklim değişimi ile ortaya çıkan sorunlar, pandemide değişen eğitim sistemine nasıl ayak uydurulacağı ve Köy Enstitüleri Eğitim Modelinin günümüze uyarlanması, pandemide İşsiz kalan halk dansları eğitmenlerine, müzisyenlere, amatör sinema ve tiyatroculara yerel yönetimlerin nasıl destek verebileceği konusu, pandemide belediyelerin sağlık ve hayvan sağlığı yardımlarına nasıl ulaşılacağı, değişen yeni dünyada akıllı kentler olgusu, pandemide evde kalan özellikle 65 yaş ve gençlerin spor ve beslenmesi, Aydın ili alternatif üretim modeli; çilek, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde; "Atasözleri ve Deyimlerdeki Cinsiyetçi İfadeler" sorunu, şehir planlamaları ve antik kentlerin önemi, jeotermalin Aydın'a etkileri üzerine konuşuldu.

Efeler Kent Konseyi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Eski Bakan Doç. Dr. Yüksel Yalova ile birlikte çok sayıda akademisyen ve konusunda uzman kişiler katılımcıları bilgilendirmişlerdir.

İşin tek olumsuz yönü ise etkinliğin ana düzenleyicisi olan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın konferansa katılmayıp sadece uzaktan bağlanması uygun olmamıştır. Her şey bir yana eski bile olsa bir bakanın orada hazır bulunması ayıbı daha da artırmıştır. Ayrıca kendi memleketinde düzenlenen bir etkinliğe İstanbul'dan uçakla gelip gitmiş, ancak Efeler Belediyesi’nden kendini karşılamaya kimse gitmemiştir.

Her ortamda halk ile iç içe olduğunu söyleyen Fatih Atay, gerçekte halktan kopuk olduğunu böylece bir kez daha göstermiştir. Ayrıca konuşmacı olan kardeşi ve Sağlık Müdürü Eralp Atay ise sadece kendi konuşma saatinde gelip gitmiştir. Efeler Kent Konseyi'nin sorumlusu olan Müdür Muharrem Arslan ise bırakın etkinliği hiçbir toplantıya iştirak etmeye tenezzül bile etmemiştir.

Sonuç olarak; Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni Efeler Belediyesi tarafından yok sayılmak istense de gayet başarılı bir etkinlik olarak gündemdeki yerini almıştır. Başta Efeler Kent Konseyi bileşenleri ve konuşmacılar olmak üzere emeği geçenleri kutlarız.

"Kibir ve inat bir kişinin kendini önce mükemmel görmesini sonra da sonunu oluşturur." (Tolstoy)