Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan

2019 yerel seçimlerinde Nazilli Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan iki yılı geçen süreç içerisinde başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Her ne kadar hakkında olumsuz söylentiler olsa da, yönetim anlamında yanlış hamleler yapsa da önceki döneme göre daha pozitif gözükmektedir.

2019 seçimleri için İyi Parti adayı olan ve Millet İttifakı sayesinde başarılı olan Başkan Özcan gençliğinin verdiği dinamizmi belediyeye aktarmasını bilmiştir. Sabahın erken saatlerinden itibaren kendini işine veren Başkan Özcan Nazilli halkı ile ilişkisini yeterli seviyede tutmuştur. Bu iyi ilişkiyi personel ile arasında da kurabilmiştir. Ayrıca belediye ile ilişkili her konuya erişmek isteyen, bu doğrultuda idari personel ile sürekli iletişim kuran bir yönetim anlayışı sergilemektedir.

Başkan Özcan ilçeye kazandırılacak hizmet ve projeler için tüm çalışmaları desteklemekte, Büyükşehir Belediyesi ile iyi ilişkiler kurmaya gayret etmektedir.

Yeri gelmişken gördüğümüz eksiklerden birinden söz etmek isteriz. O da Nazilli Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliğinin istenen düzeyde olmamasıdır. Eğer Başkan Özcan gerçekten Nazilli için bir şeyler yapmak istiyorsa bu işbirliğine önem vermeli, diğer konulardaki enerjisini ise bir üst düzeye çıkarmalıdır. Çünkü, Nazilli ilçesi geçmiş dönemlerde çok ihmal edilmiş, yatırımlardan yeterince pay alamamıştır. Bu farkın kapatılabilmesi için daha çok çalışılması gerekmektedir.

Daha önce yazdığımız gibi Başkan Özcan'in kooperatifleşme çabaları takdire şayandır. Bu çalışmaların yanında zaten belediyenin temel görevleri arasında olan alt ve üst yapı çalışmaları rutin olarak devam etmekte, günümüz belediyecilik anlayışının temelini oluşturan sosyal belediyecilik çalışmaları sürdürülmektedir.

Nazilli'nin birikmiş sorunları çok, bunları aşabilmek için iyi bir kadro ile ekip çalışması gerçekleştirilmeli, bu ekibi Başkan Özcan iyi koordine etmelidir. Bu yolda Nazilli Belediyesi tarafından atılmış olumlu adımları var, umarım bu adımlar çözüm odaklı olur ve tüm paydaşlar ile işbirliğine gidilir.

Nazilli potansiyeli ve kaynakları yüksek bir ilçe, aynı zamanda ilimizin merkez hariç en büyük ilçesi, böyle bir ilçeyi yönetebilmek, bilgi ister, koordinasyon ister işbirliği ister, sinerji ister. Nazilli üzerinde bulunan ölü toprağını en kısa sürede atacaktır. Elbette Başkan Özcan bunu başarabilecek donanıma sahiptir. Yeter ki sahip olduğu beceri ve dinamikleri iyi kullanıp uyum içinde yönetebilsin.

Başkan Özcan yaptığı sosyal belediyecilik anlamında dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar, Covid-19'a yönelik çalışmalar, çocuklara, yaşlılara, kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalar, mahallelere yönelik çalışmalar, esnafa yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Başkan Özcan'in gelişiyle belediyeye kurumsal bir kimlik geldiğini, Başkan Özcan’ın personeline ve belediye işlerine karşı otoriter olduğunu, sokakta ve makamına gelen vatandaşa ise insancıl davrandığını görüyoruz. Bu tavırlara ilkelerini ve bu ilkeleri hayata geçirmesini eklersek başarı gelecek ve sürekli olacaktır.

Başkan Özcan kendine yöneltilen eleştirilerden dersler çıkararak daha iyiye ulaşabilmek için çalışmalarına yön vermektedir. Yeri gelmişken Başkan Özcan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasındaki işbirliğinin daha işler hale gelmesinin Nazilli için daha yararlı olacağını tekrarlamak isteriz. Böylece kazanan öncelikle Nazilli halkı olacak, beraberinde kendisi de bu işbirliğinden olumlu etkilenecektir.

"İşbirliği karşılıklı anlayış ve saygı ile başlar." (Astronot Ron Garan)