Kuşadası, ilimizin olduğu kadar ülkemizin de en önemli turizm merkezlerinden biridir. Her ne kadar son yıllarda turizm olarak ilçemiz kan kaybetmiş görünse de eski günlerine yeniden dönebilmek için ilgili tüm kurumlar tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan en önemlilerini Kuşadası Belediyesi yürütmekte, bu konuda Kuşadası Belediyesi’ne en büyük desteği Aydın Büyükşehir Belediyesi vermektedir. Ömer Günel ile Özlem Çerçioğlu’nun geçmiş dönemin aksine uyum içinde çalışması sorunların çözümü için herkesin yüreğine umut tohumları ekmektedir. Uyumlu çalışma ve bunun sonucunda oluşacak olan güç birliğine Kuşadası’nın her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Artık Kuşadası’nın kaybedecek bir dakikası bile kalmamıştır. Yoksa turizm konusunda bu günleri bile arar duruma düşülecektir.

Kuşadası’nın özellikle alt yapı sorunları ile çevre düzenlemesi sorunlarını çözmek için göreve geldiğini her fırsatta söyleyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel bu sorunları çözüp Kuşadası’nı eski günlerine döndürebilmek için dur durak bilmeden çalışmaktadır. Ömer Günel seçim dönemi verdiği sözleri yerine getirebilmek için çalışmalarına hız vermekte, bununla da yetinmeyip Büyükşehir Belediyesi ile iyi bir koordinasyon kurarak yapılan ve yapılacak olan çalışmaların daha da hızlanmasını sağlamaktadır. Böylece kendi imkânları ile yapamayacağı işleri bile kısa sürede çözüme kavuşturmayı amaçlamaktadır.

Ömer Günel’in 1 Nisan 2019 tarihinde seçilmesiyle başlayan turizm ve alt yapıya yönelik çalışmalar taraflı tarafsız herkesin dikkatine çekecek düzeye erişmiştir. Bu çalışmalara ek olarak son günlerde Kuşadası’nın kalbi olan Türkmen Mahallesi’nde Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi iş birliği içinde çalışmalar başlamış, bu yenileme ve alt yapı çalışmaları oldukça hızlı sonuca ulaşmakta, su, kanalizasyon, doğalgaz ve diğer alt yapı çalışmaları koordineli olarak devam etmektedir. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte Türkmen Mahallesi’nin çehresinin bütünüyle değişeceğini söylemektedir. Ayrıca çalışmalar nedeniyle meydana gelebilecek aksaklıkları vatandaşlardan anlayış beklediğini dile getirmektedir.

Çeşitli nedenlerde dolayı uzun yıllardır alt yapı ve üst yapı hizmeti görmeyen Türkmen Mahallesi’ndeki çalışmalar hem Kuşadası Belediyesi, hem de Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sürdürüldüğü ve bu çalışmalara diğer alt yapı kurumları da destek verdiği için çalışmalar bittiğinde uzun yıllar alt yapı sorunu yaşamayacak olan bir Kuşadası’na kavuşmayı Ömer Günel ile birlikte hepimiz bekliyoruz.  Böylece turizm yatırımları daha bir hız kazanarak Kuşadası’nın eski muhteşem günlere dönüş hız kazanacaktır. Yeni sezona daha sağlıklı bir alt ve üst yapı ile girilmesi Kuşadası’nda yaşayan her kesimi mutlu edecektir.

Konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel; göreve geldiği günden bu yana Kuşadası’na hizmet vermek için her fırsatı değerlendirip, turizm sorunlarını çözmek için çırpınan asıl görevlerinin Kuşadası’nı ayağa kaldırmak ve sezon öncesi tüm hazırlıkları tamamlamanın gerekliliğini söyledi. Böylece seçim çalışmaları sırasında verdiği sözleri, duyurduğu projeleri yerine getirmek istediğini söyleyerek bu çalışmalar bittiğinde “herkes mutlu olacaktır” dedi.

Önümüzde dört aylık bir kış sezonu var. Bu süre içerisinde bu çalışmalar ve yapılması planlanan diğer çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Elbette Kuşadası’nda yaşayan birisi olarak bu çalışmaların takipçisi olacağız. Herkes gibi bizde daha iyi bir şehirde daha iyi yaşam şartları ile yaşamak istiyoruz. Güzel bir şehirde sağlıklı şartlarda yaşamak her Kuşadalı gibi bizim en doğal hakkımız.

“Çalışarak ün kazananların sayısı, doğuştan ünlü olanlardan daha fazladır.” (Cicero)