Bir atasözümüz vardır; "İş bilenin (at binenin), Kılıç kuşananın" diye. Herşey, onu gereği gibi kullanmasını, ondan yararlanmasını bilen kimseye yakışır. İş, ehli olan kimsenin hakkıdır. Onu ehli olmayana vermek zulümdür, haksızlıktır, anlamında bir atasözüdür.

Bir de "Liyakat" kelimesi var. layık olma, yaraşma, yaraşırlık, uygunluk, yeterlilik, yetenek anlamında kullanılır.

İşi liyakat sahibine, yani layık olan kişiye vereceksin ki iyi sonuç alabilesin. İşte yazımızın başlığı böyle bir kişi ile ilgili, kırk beş yıllık turizm duayeni Hasan Özer Gökmen.

Turizm denince ilimizde akla gelen iki yerden birisidir Didim. Didim, bulunduğu konum nedeniyle tarihte iz bırakan uygarlıklara tanıklık etmiş ve jeopolitik açıdan önemli bir yerdir. Burada bulunan Apollon Tapınağı döneminin önemli kehanet merkezlerinden birisidir.

Efsaneye göre; Tanrı Apollon bir gün, Didim yöresinde çobanlık yapan Brankhos’a rastlar. Ondan çok hoşlanır ve ona biliciliğin (kehanetin) sırlarını öğretir. Çoban Brankhos, bugün Apollon Tapınağı’nın yerinde bulunan defne ormanı ve su kaynağının yanında, Apollon adına ilk tapınağı kurar. Zaman içinde Brankhos soyundan gelenler “Brankhidler” olarak anıldılar ve çok uzun süre ’nın yöneticiliğini yaparlar. Tapınak Didim turizmi için vazgeçilmez bir değerdir.

Didim turizminin gelişmesini sağlayan diğer bir yer Altınkum Plajı'dır. İlk keşfedildiği ve turizme kazandırıldığı dönemde masmavi bir denizin kıyısındaki altın sarısı kumları ve çevresindeki çam ağaçları ile göz kamaştırmıştır. Yaklaşık altmış yıllık bir süreçte Didim dünya ölçeğinde ün kazanarak hızlı bir gelişim göstermiştir. Bu gelişime bağlı olarak çok sayıdaki turizm tesisi ilçeye kazandırılmıştır.

Didim'de turizm sektörüne bu yıl yeni bir tesis kazandırıldı, Maril Resort Hotel. Farklı konsepti ve konumuyla müşterilerine eşsiz bir deneyim sunmayı amaçlayan Maril Resort Hotel sektörde tercih edilen marka olmayı istiyor. Didim turizminin yıldızı olmayı hedefleyen, Didimin en yeni ve önemli beş yıldızlı otellerinden olan Maril Resort Hotel pandemi ortamında yeni turizm sezonuna iddialı girebilmek için yönetimde tecrübeli bir ismi görevlendirdi. Otelin eşsiz özelliklerinin tanıtımı ve müşterilerine istisnasız en iyi hizmeti sunabilmek için Otelin Genel Müdürlüğüne turizm sektöründe ve bürokraside söz sahibi Hasan Özer Gökmen atandı.

Turizm alanında kırk beş yıllık tecrübe sahibi Hasan Özer Gökmen 1975-1980 yılları arası beş yıl Çeşme Turban Otel, 1980-2000 arasında Kapadokya Turban Ürgüp Otelde yirmi yıl olmak üzere toplamda yirmi beş yıl devlet sektöründe hizmet verdikten sonra özel sektörde değişik bölgelerdeki beş yıldızlı otellerde çalıştı. Didime gelmeden önce ise Çorum'un tek beş yıldızlı oteli Anitta Hotel'de dokuz yıl genel müdürlük yaptı. Gerek Çeşme'de, gerek Kapadokya Bölgesi’nde, gerekse son görev yaptığı Çorum’da turizm adına önemli işler başardı. Sadece kendi çalıştığı kuruma değil, o yörenin turizm değerlerinin ortaya çıkarılması, turizm için kurumlar arası işbirliğinin sağlanması için yoğun emek harcadı. Bu özelliği ile Hasan Özer Gökmen bir turizm duayeni olmayı sonuna kadar hak etmektedir.

Hasan Özer Gökmen çoğu üst düzey yöneticilik olmak üzere kırk beş yıllık tecrübesi, vizyoner ve yenilikçi yapısı ile sadece Maril Resort Hotel'e değil, Didim turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Daha önce çalıştığı bölgelerin turizmine önemli katkılar sağlayan Hasan Özer Gökmen'in çok sevdiği Didim'de bulunmaktan onur duyacağı ve buraya artı değer katacağı aşikardır. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

"Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir." (Latin Atasözü)