Genel Kurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler’in yaveri Aydınlı Binbaşı Mehmet Akkurt, darbecilerin Genel Kurmay Başkanlığı’nı ele geçirmek için yaptıkları baskın sırasında Genel Kurmay Başkanı Orgenaral Hulisi Akar ve yaverliğini yaptığı Genel Kurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i korumak isterken şehit edildiğine dair gelen bilgiler teyit edilmedi.

Öğlen saatlerinde Ankara’dan gelen ikinci bir şehit haberi an itibariyle doğrulanmadığı gibi, Umurlulu Binbaşı Mehmet Akkurt'un ihanet ettiği gerekçesiyle vurulduğu öne sürüldü.

ORGENERALİ REHİN ALDI İDDİASI

Darbe girişiminde bulunan askerler Orgeneral Hulisi Akar'a darbe bildirisini de imzalatmaya çalıştı. Buna karşı çıkan Akar'a silahdayandı, boğazı kemerle sıkıldı.

AA'nın haberine göre, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de yakın ekibinden bir subay tarafından silah zoruyla rehin alındı. Karargahtaki generaller de darbeye destek verenler tarafından tutuldu. İlk olarak Orgeneral Akar, Genelkurmay Karargahına inen helikopterle darbe girişiminde bulunanlar tarafından üs olarak kullanılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına götürüldü. 

İHANET BÖYLE ORTAYA ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının rehin alınmasının arkasında, komutanların en yakınındaki bazı isimlerin ihanetinin olduğu ortaya çıktı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, darbe girişiminin başlamasıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahında hareketli saatler yaşandı.

İlk olarak Orgeneral Akar'ın korumalarının bulunduğu katın demir kapıları kilitlendi. Bu sırada çıkan arbedede komutanın korumalarından bazıları vuruldu. 

RESMİ MAKAMLARI BİLGİ GELMEDİ

Öte yandan Binbaşı Mehmet Akkurt için de Aydın'daki ilgili makamlara da bilgi gelmediği öğrenildi.