23 yılın ardından Aydın'da yapılan projeler, ilgili kurumlarla yeterince tartışılmadan "biz yaptık, oldu" anlayışıyla hayata geçirildiği için hem maddi hem zaman kaybına neden oldu.
2014 yılında Büyükşehir olan Aydın, AK Parti iktidarının 23. yılında müjdelerle duyurulan projeler arasında Aydın-Denizli Otoyolu, gerçekleşmesi beklenen Şehir Hastanesi, Şehir Stadyumu ve Adliye Sarayı projelerini sık sık gündeme getirdi.
Hızlı tren projesi rafa kalktı, hava alanı projesi ise hayal oldu. Menderes Nehri'nin zehirli hali ise unutuldu.
Aydın-Denizli Otoyolu, yüklenici firmaya baskı yapılarak eksiklikleriyle trafiğe açıldı. Çevre yolları ve yol güvenliği henüz tamamlanmadığı için sürücülerin şikayetleri arttı. Üstelik, otoyol ücretleri birçok kişi için sürpriz oldu. Aydın-İzmir Otoyolu geçiş ücreti 40₺ iken, Aydın-Denizli Otoyolu geçiş ücreti 385₺ olarak belirlenince vatandaşların tepkisini çekti.
Adliye Sarayı Projesi yaklaşık 15 yıldır bir türlü yapılamadı. Daha önce açıklanan yerlerin uygun olmadığı gerekçesiyle vazgeçildi. Son olarak, Fatih Mahallesi’ndeki Orman Müdürlüğü Fidanlığı arazisinin proje için seçildiği duyuruldu. Ancak, bu arazinin adliye sarayı için uygun olup olmadığı tartışmalara yol açtı. Belediye ile bir planlama yapılıp yapılmadığı bilinmiyor ve proje detayları hala belirsiz.
Adnan Menderes Stadyumu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yerel seçimler öncesinde yıkıldı. Yerine, 6 bin kişilik bir stadyum yapılacağı duyuruldu. Ancak, Aydın’ın merkezinde profesyonel bir futbol takımı olmasa da birçok amatör kulüp ve efsanevi bir geçmişe sahip Aydınspor gibi bir şehir takımı bulunduğu unutulmamalı. 6.000 kişilik kapasitenin gelecekte yetersiz kalacağı düşünülüyor. Ayrıca, stadyum sadece futbol amaçlı değil, amatör branşlara da hizmet edecek bir altyapıya sahip olmalı.
Şehir Hastanesi Projesi, yer seçimi açısından tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor. Proje alanı, çevresel etkiler, altyapı yetersizlikleri ve tarımsal araziler arasında yer alması nedeniyle eleştiriliyor. Ulaşım yollarının olmayışı, hastanenin maliyetini iki katına çıkardı. Ulaşımı sağlayacak yollar için harcanan maliyetle neredeyse bir şehir hastanesi daha yapılabilirdi. Ortak akıl kullanılmadan yapılan projelerin, halkın parasının boşa harcanmasına sebep olduğu bilinen bir gerçek. Altyapı çalışmaları tamamlanmadan yapılmak istenen hastane projesi, hizmete açılmasını en az bir yıl geciktirdi.
23 yılın ardından Aydın'da yapılan projeler, ilgili kurumlarla yeterince tartışılmadan "biz yaptık, oldu" anlayışıyla hayata geçirildiği için hem maddi hem zaman kaybına neden oldu. Yeterli altyapı çalışmaları planlanmadan gerçekleştirilen projeler, gelecekte oluşabilecek problemlere zemin hazırlıyor.
Her zaman olduğu gibi, takdir okuyucularındır.