2023 yılı için alışveriş trendleri açıklandı. Hepsiburada platform üzerinden verilen siparişleri inceleyip değerlendirmeleri paylaştı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Hepsiburada alışveriş platformu olarak en çok tercih edilen uygulamalardan bir tanesi olarak biliniyor. Hepsiburada 2023 yılı için siparişleri inceleyip tüketici eğilimlerine açıkladı. Paylaşılan verilere göre 2023 yılı içerisinde en çok alınan ürünler arasında tüketim ve gıda ürünleri bulunuyor. Tüketim ve gıda ürünlerine sağlık, güzellik, teknoloji, giyim, ev yaşam kategorisi ve küçük ev aletleri takip ediyor. Ticaret alışverişlerinin en sık gerçekleştirilmiş olduğu iller ise İstanbul, Ankara ve İzmir olarak sıralanıyor. İzmir’i takip eden şehirler ise sırasıyla; Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya ve de Adana oluyor. En yoğun alışveriş yapılan gün ise pazartesi ve salı olarak belirlendi. Tüketiciler alışverişlerini genellikle akşam dokuz-on arasında yapıyor. E-ticarete en yoğun olan ilgi ise kasım indirimlerinin ayda gerçekleşti.

2023 yılı giyim kategorisi içinde alışveriş severler daha çok kazak, tişört, pantolon ve sweatshirtleri tercih etti. Ayakkabı ve çanta kategorisi içinde iste müşteriler daha çok botlara yöneldi. Ayakkabıların yanında çocuk ayakkabıları ve terlikler de en sık tercih edilen ürünler içerisinde yer aldı. Yaz döneminde ise kol saatleri ve güneş gözlükleri büyük ilgi gördü.

Hepsiburada’nın 2023 için yapmış olduğu alışveriş tercihleri değerlendirmesinde teknoloji kategorisinde yer aldı. Teknoloji kategorisinde en sık satın alınan markalar sırasıyla Apple ve Samsung oldu. Laptop bilgisayarlar ise telefonla ardından en çok Asus, Lenovo ve HP marka bilgisayarlara ilgi büyük oldu. Cep telefonu aksesuarlarında ise bu yıl en çok akıllı saat ve Bluetooth kulaklıklar tercih edildi.

2023 yılında kişisel bakım ve kozmetik kategorilerinde müşteriler en çok şampuan kategorisini tercih etti. Şampuan kategorisinden sonra yüz bakımı kategorisi öne çıktı. Yüz bakımı kategorisinde ise cilt bakım ürünleri arasından serumlar yılın en çok tercih edilen ürünleri arasına girdi. Yaz döneminde ise en çok güneş koruma ürünleri tercih edildi. Kişisel bakım alanında tercih edilen diğer bir kategori ise elektronik diş fırçaları ve elektronik yüz temizleme cihazları oldu.