İlçede PKK yanlısı gösterilere katılanları hedef alanMezit Hareketi (Arapça“yeni doğan”) imzasıyla bildiri dağıtıldı, ardından şüpheli paket paniği yaşandı.

Hakkari"nin Yüksekova İlçesi"nde önceki gün dağıtılan bir tehdit bildirisi ve ardından Özgürlük Meydanı"nda bir kuyumcunun önüne aynı bildiriyle birlikte bırakılan “şüpheli” paket ilçeyi karıştırdı. Bir esnaf, bomba olduğu iddia edilen paketi bırakan kar maskeli kişiyi fark edince yakalamaya çalıştı. Kimliği belirlenemeyen saldırgan esnafı yaralayarak kaçtı. Olay, akıllara altı yıl önce Şemdinli"de Umut Kitapevi"ne atılan bombayı getirdi.

İmza: Mezit Hareketi

Cumartesi sabahı evlerinden çıkan Şemdinlililer kapı önünde ve sokaklardaki elektrik direklerinde “Mezit Hareketi” imzalı bir bildiriyle karşılaştı. Özellikle PKK yanlısı gösterilere katılanların hedef gösterildiği bildiride özetle şunlar yazılıydı: “Bir avuç zibidi, it ve çakalın yaptığı anarşik olaylar halka mal edilemez. Gever (Yüksekova) halkı artık uyanma zamanı. Bu köpeklere artık "dur" deme, onlara haddini bildirme zamanı.

Biz bir avuç Yüksekovalı olarak artık harekete geçeceğiz. 2011 bizim yılımız olacak. Çocuklarınıza sahip çıkın. Onların başına bir şey gelirse asıl sorumlu sizsiniz. KCK-PKK ikilisi barışı istemiyor ve bunlar oldukça da barışın gelmeyeceği aşikardır... İnsanlara, esnafa saldırıyorlar. Ama artık saldıramayacaklar. Çünkü yeni bir halk oluşumu var. MEZİT... Biz ölümü göze alarak bu yola baş koyduk.

Haberin devamı bugünkü Taraf Gazetesi'nde...