Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre torba yasa tasarısına göre ev sahipleri artık kira gelirlerinden yüzde 25 yerine yüzde 15 oranında götürü gider düşebilecek.

Bu değişiklikle ev sahipleri Maliye’ye daha fazla vergi ödeyecek. Kurumlar Vergisi oranını yüzde 20’den yüzde 22’ye çıkarılması teklif edilirken, buna göre sigorta şirketlerinin vergi yükü en az yüzde 10 artacak.

Yurt dışı paketlerinde indirim

Torba yasada ÖİV’nin tek orana sabitlenmesi de yer aldı.

17 Ağustos depreminin ardından başlayan ve geçen 18 yılda 60 milyar liraya ulaşan ÖİV’de yüzde 7.5’lik tek oran uygulanacak. Yüzde 7.5’lik ÖİV, telefon ve televizyon için ödenen vergiyi düşürürken, hem cep hem de sabit ev ve iş telefonu faturalarını indirecek.

Şu an devletin ÖİV tahsilatının büyük kısmını yaptığı internet hizmetlerindeki vergi ise 2018’den itibaren yüzde 50 zamlanacak.

Operatörler, günlük sabit bir bedel karşılığında, mevcut tarifelerindeki paketlerini, yurt dışında da kullanabiliyor. Bu hizmetlerden KDV ve ÖİV alınmayacağı için halihazırda günlük 14.90 TL ve 19.90 liraya kullanılan bu paket ücretlerinde yüzde 25 indirim olabilir.