Hakkari"de çıkan olaylar sırasında bir polisin tüfeğinin dipçiğiyle vurması sonucu başından Hakkari"de yapılan ilk müdahalenin ardından Van"a sevk edilen 14 yaşındaki Seyfi Turan"ın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne giderek Seyfi Turan"ı ziyaret etti.

Hakkari"nin Bağlar Mahallesi"nde dün öğlen saatlerinde barikat kurup lastik yakan yaklaşık 50 kişiden oluşan iki gruba, dün polis müdahalede bulundu. Çevik kuvvet ekipleri gözyaşartıcı bomba, basınçlı su ve havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Bu olaylar sırasında 14 yaşındaki Seyfi Turan, Özel Hareket polisinin müdahalesi ile başından aldığı dipçik darbesiyle yaralandı. Turan, Hakkari Devlet Hastanesi"nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van"a sevk edildi.

Sağlık durumu cidi olduğu için dün akşam saatlerinde Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Beyin Cerahhi Servisi"nde tedavi altına alınan Turan"ın durumu iyi olduğu, hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Doktorlar, Seyfi Turan"ın 10 gün daha hastanede kalabileceğini söyledi.

Duvar ustası olarak çalışan Seyfi Turan"ın babası Mehmet Turan, oğlunun en büyük çocuğu olduğunu, lise 1'inci sınıftayken okulunu terk ettiğini söyledi. Türkçe bilmeyen 5 çocuk babası Mehmet Turan, “Oğlumun kafası darbeden dolayı kırılmış. Şu anda kendinde ve durumu iyi, ama çok yorgun” dedi.

Bu arada, olaylar sırasında yaralanan Hakkari Belediyesi Zabıta memru Lokman Kaya"nın ise YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi"ndeki tedavisinin tamamlandığı ve taburcu edildiği bildirildi.

ASAYİŞ KOMUTANI ZİYARET ETTİ

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine giderek, Beyin Cerrahi Servisinde tedavi gören Seyfi Turan"ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Korgeneral Olcan, Hakkari"de çıkan olaylarda polis tarafından başından dipçikle yaralanan Turan"ın sağlık durumu ile ilgili olarak yetkililerden de bilgi aldı. Korgeneral Olcan daha sonra hastaneden ayrıldı.

2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü"nün de Hakkari"deki izinsiz gösteride Seyfi Turan"ın yaralanmasına neden olan polis memuru hakkında inceleme başlattığı belirtildi. Olayı incelemeleri için de 2 polis başmüfettişinin görevlendirildiği belirtildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, olaylarla ilgili olarak şu ana kadar Hakkari"de 5, Yüksekova"da ise 4 olmak üzere toplam 9 kişinin gözaltında bulunduğunu söyledi.

Hürriyet