Buz Devri animasyon serisinin üçüncü bölümünde aşık mamutlar Manny ile Ellie bir bebek beklemektedirler. Manny"nin artık bir aile kurduğunu gören kaplan Diego sürüden ayrılma kararı verir.

Porsuk Sid ise bilmeden dişi bir Tyrannsaurus"un yumurtalarını yuvasından çıkarır. Manny gibi aile özlemi çeken Sid yumurtadan çıkan üç dinozor yavrusunu bağrına basıp onlara annelik yapmaya başlar.

Yavrularının çalındığını farkeden anne dinozor Sid"i bulup yavrularıyla birlikte onu türü tükendiği sanılan dinozorların diyarına taşır. Manny, Ellie, Diego, Eddie ve Crash dostları
Sid"i kurtarmak için çeşitli türde, boyutta dinozorların yaşadığı tropikal, renkli bir dünyanın içine girerler. Burada buzulların erimesinden kurtulan, yaşamda kalmayı başaran dinozorlar vardır.

Tek gözlü gelincik Buck, Sid"i bulmaları için onlara rehberlik eder. Buck"ın diyarın en büyük dinozoru Rudy ile eskilere dayanan bir hesaplaşması vardır. Bu arada kılıç dişli sincap Scrat ve rakibesi Scrattle hem flört ederler hem de aynı fındığın peşindedirler.

Bu eğlenceli, sevimli karakterlerle dolu animasyon iki boyutlu ve üç boyutlu olarak izlenebiliyor. Üstelik üç boyutlu sinema zevkini yaşamak için özel bir televizyona da gereksinim yok.

Filmle birlikte 4 adet üç boyutlu gözlükte var.

Ice Age 3 : Dawn of the Dinosaurs (Buz Devri 3 : Dinozorların
Şafağı) Yönetmenler: Carlos Saldanha, Michael Thurmeier
Seslendirme: Queen Latifah, Ray Romano, Denis Leary,
John Leguizamo, Simon Pegg/ 2009, 92 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd.

Aslı Selçuk - Cumhuriyet