Türk Hava Kurumunun asli görevlerinden biri olan, Havacılığı gençlere sevdirmek, onları havacılığın her dalında yetiştirmek amacıyla THK Nazilli Şubesi tarafından Turan İlköğretim Okulunda 29 Mart - 02 Nisan 2010 tarihleri arasında Model Uçak Kursu düzenlendi. Kursa katılan 22 öğrenciye “Ata Modeli, Model Uçak” yaptırılarak, THK"nun faaliyetleri ile modelcilik üzerine bilgiler verildiği belirtildi.
THK Nazilli Şube Saymanı ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Remzi Ulus yaptığı açıklamasında; “Tüm giderleri THK Nazilli şubesince karşılanan model uçak kursları büyük ilgi görüyor. 1 haftalık periyotlarla model uçak yapımının inceliklerini öğretiyoruz. Özellikle eğitimleri okul sonralarına getirerek öğrencilerimizin okul dışı zamanlarında bunu da bir hobi olarak edinmelerini sağlıyoruz. Birinci kademe eğitimi tamamlayan öğrenciler daha sonra ikinci kademe dediğimiz A1 Flamingo model uçağın yapımına başlıyorlar. THK sisteminde yer alan bu öğrencilerimiz, 16 yaşından itibaren Eskişehir"deki İnönü Eğitim Merkezi"ne davet edilerek istedikleri takdirde yine ücretsiz paraşüt, yamaçparaşüt, planör, yelkenkanat, motorlu yelkenkananat ve balon uçuş eğitimi alabiliyorlar. “Bu kurslar sayesinde geleceğin Türk Yıldız"larının yetişmesine katkı sağlanacağı inancını taşıyoruz” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Faik Tekcan, kursiyer öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak öğrencilere sertifikalarını verdi. Törenin ardından konuşma yapan Okul Müdürü Faik Tekcan; “Çocuklarımıza, havacılığı tanıtmak, havacılık sevgisi aşılamak ve onların el becerilerinin gelişmesine yardımcı olmak için bundan sonra da okulumuzda model uçak kursları devam edecektir” dedi. -iha