Cenaze törenine katılmak üzere dün gece Nazilli"den hareket eden BBP Nazilli İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Ahmet Atay yönetiminde Genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu"nun cenaze törenine katılacaklarını ve O"nu son yolculuğunda da yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler.
İlçe Başkanı Ahmet Atay, bir hafta önce meydana gelen acı olay nedeniyle nasıl bir seçim yaşadıklarını bilemediklerinin altını çizerek, “Allah izin verirse Genel Başkanımızın vefatından sonra teşkilatımız yaşamış olduğu üzüntüyü bugün Allah"ımızın izni ile cenaze merasimine giderek son vazifemizi yerine getireceğiz. Genel Başkanımızdan bize emanet kalan Büyük Birlik Partisinin yolunda yürümeye azimli ve kararlıyız. Bu hususta bütün arkadaşlarımız net tavır sergiliyorlar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Devlet"ten bir kuruş bile almayan Büyük Birlik Partisi ve onun lideri Sayın Muhsin Yazıcıoğlu"nun cenazesini, devletimizin ne koruyucusu, ne polisi, ne de askeri bulmuştur. O"nu seven bir avuç köylü cenazesini bulmuştur. Biz devletimizle barışık insanlarız ama devletimizin hantal yapısını şiddetle kınıyoruz. Cenaze merasiminden dönüşte daha kapsamlı bir basın toplantısı yapacağız. Şu an ilk hedefimiz bugün vakur bir şekilde Genel Başkanımızı son yolculuğuna uğurlamak ve onun çok sevdiği İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy"un evi ile Tacettin Dergâhı arasındaki bahçede defnini gerçekleştirip gelmektir. Ben bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçimden çıktık ve nasıl bir seçim yaşadık bilemiyoruz. Ama hayırlısıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Dün gece tekbirlerle Ankara"ya gidecekleri otobüsün yanına gelen Büyük Birlik Partililer, kalabalık bir uğurlama heyeti tarafından cenazeye gitmek üzere uğurlandılar.