Türk Büro-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) birçok ilde bina, teknolojik alt yapı ve yetişmiş personel sorunu yaşadığını iddia etti.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli ve Türk Büro-Sen Aydın Şube üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yapan Mehmet Kamil Taşkır, gerekli alt yapı hazırlanmadan oluşturulan SGK'nın hemen hemen her ilde bina ve teknolojik alt yapı sorunu ile kurulmakta olan ilçe müdürlüklerinin yetişmiş personel sorununun had safhaya ulaştığını ileri sürdü. Üç yıl gibi kısa sürede 3 defa başkan değişikliği yaşayan SGK'nın dördüncü başkan ile yönetilmekte olduğuna işaret eden Taşkır, şöyle konuştu:
"Devredilen bir manada kapatılan kurumların yöneticilerine aktif görev verilmekten imtina edilmekte, bilgi birikimi ve deneyime sahip bir çok il müdürünün yerine bu birimler vekaleten yürütülmektedir. Vekaleten atananlar yarın ne olacağının kaygısını taşımakta, belirsizlik yüzünden aileler parçalanmaktadır. Bununla birlikte Kurum Başkanlığında ve İl Müdürlüklerinde çalışan memur arkadaşlarımız yarınlara bakmak yerine yarınlarından endişe duymaktadır."
Taşkır, Türk Büro-Sen tarafından 3 Mart 2009 tarihinde ülke genelindeki tüm il müdürlüklerinde gözlenen eksik ve olumsuzluklarla ilgili bir raporun SGK Başkanı Fatih Acar'a iletildiğini hatırlattı.
Sayın Başkandan bir an önce bu raporun gereğini yerine getirmesini beklediklerini anlatan Taşkır, şunları söyledi: "Adaleti sağlamak adına, çalışma barışını tesis etmek adına Kurum İdari kurullarında altına imza attığınız kararları uygulayın. Taleplerimiz dikkate alınmayıp gerekli tedbir getirilmezse Türk Büro-Sen olarak ülke genelinde her türlü demokratik tepkimizi göstereceğiz."