Kızılay kan merkezleri iftar sonrasında mesai uygulaması başlattı. Kızılay"ın gezici kan merkezleri iftar sonrasında gönüllü kan bağışçılarını bekleyecek.
Türk Kızılay Derneği"nden yapılan açıklamada Ramazan ayında birçok kişinin oruçlu olması nedeniyle kan vermeye çekinmesi ve bir takım yanlış inanışlar nedeniyle kan bağışı oranlarında düşüş yaşandığı belirtildi. Kan ihtiyacının diğer aylarda olduğu gibi Ramazan ayında da değişmeden devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada; “Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla ülke geneline yayılmış Kan Bağışı Merkezleri ile hizmet veren Türk Kızılay"ı, Ramazan ayı içerisinde kan bağışında yaşanan düşüşü engellemek amacıyla da bir dizi çalışmayı hayata geçiriyor” denildi.
Ramazan ayında Kızılay kan toplama işlemini iftar saatlerinden sonra belirlenen noktalarda yapacak. Kızılay; Söke"de 23-24-25 Ağustos 2010 tarihlerinde, Belediye Meydanında saat 17:00-24:00 arası Kan Bağışı Aracı ile “Gönüllü Kan Bağışı” kampanyası gerçekleştirecek. Kan Bağışı kampanyasına destek olmak üzere tüm Söke halkı davet ediliyor. iha