Ziyarette konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, meclis üyelerine adaletli davranmayı davet ederek, siyasi partilerin araç olduğunu esas amacın hizmet olması gerektiğini söyledi.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete Aydın Vali Yardımcısı Suphi Küspeci, Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren ve bir grup il genel meclisi üyesi katıldı.
Konuşmasına kendisine ziyarete gelen meclis üyelerine seçilmeleri nedeniyle tebrik eden Vali Mustafa Malay, bütün siyasilerin seçildikten sonra hizmet adamı olduğunu bu nedenle partizanlığın bir yana bırakılması gerektiğini belirtti. Meclis üyelerine çeşitli öğütlerde bulunan Vali Malay, “Hizmetleri adalet ve hakkaniyet nasıl hareket etmeniz gerektiriyorsa o şekilde hareket ediniz. Öncelikle hizmetlerinizi önem sırasına göre sıralayınız. Ve hizmetlerinizi bu doğrultuda yapın. Maalesef hizmet bekleyen çok yer var. Fakat bütün hizmetlere yetecek kadar bütçe yok. Bu şekilde hareket ederseniz vicdanen rahat ve mutlu olursunuz. Seçilmiş kişiler olarak siyaseti bırakıp, hizmet için yarışın. Partiler araçtır. Amaç her zaman hizmet olmalı. Hangi partiden olursa olsun bütün meclis üyeleriyle birlikte istişare yapıp, ondan sonra karar verin” dedi.
Konuşmasında turistik bölgelerin hizmet götürülmesinde öncelik tanınmasını isteyen Vali Malay, ziyaret sonunda kedisine meclis üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.