Atça Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, aralıksız olarak devam eden denetimler kapsamında gıda, temizlik ve hijyen denetimlerini gerçekleştirdi. Yapılan sıkı kontrollerde marketlerde son kullanma tarihi geçmiş ve insan sağlığını tehdit edecek gıda ürünleri aranırken, berberler ve kasaplar ve aperatif salonları da incelendi.
Yapılan denetimlerle ilgili olarak bilgiler veren Atça Belde Belediye Başkanı Mustafa Çınar, “Belediye Başkanı olarak halkımızın sağlığını etkileyecek olan her türlü ihmalkârlığın karşısındayım. Her ne kadar Beldemizde sorunlu bir ürün çıkmasa da son kullanma tarihi geçen, ya da bozulan gıda ürünleri insan vücuduna girdiğinde sağlığımızı etkileyecektir. Bilerek ya da bilmeyerek tarihi geçmiş ürünleri raflarında tutan esnafımızın, bu konuda hassas olmalarını istiyorum. Sağlıkla ilgili bu denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Halkımızın da alışveriş yaparken, aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmelidirler” dedi.
Atça Belediyesi Zabıta ekipleri, alışveriş yapan vatandaşların daha dikkatli olmalarını, ürünleri alırken mutlaka son kullanma tarihlerine bakmalarını ve sağlıksız satış yapan işletmeleri Belediye Zabıta Ekiplerine ihbar etmelerini istedi. Yapılan kontrollerde eksikleri olan esnaflar uyarılırken, eksiği bulunmayan esnaflara da Zabıta tarafından teşekkür edildi.