Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Stat sponsorluğu sona eren ve yeni sponsorluk için görüşmelerini sürdüren Galatasaray bombayı patlatıyor. 

15 Ocak 2011'de Galatasaray - Ajax maçı ile açılış yapan Ali Sami Yen Spor Komleksi'nde stadyum ismi değişiyor. Sarı Kırmızılı ekip, Türk Telekom ile arasındaki stat isim sponsorluğuna ilişkin anlaşmanın sona erdiğini açıklamıştı. Galatasaray'dan yapılan açıklamada, ''Kulübümüz ile Türk Telekom arasındaki stat isim sponsorluğuna ilişkin anlaşmamız sona ermiş olup, en kısa zamanda yeni stat isim sponsorluğumuz açıklanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleri kullanıldı.

ULUSLARARSI ŞİRKET

Uzun süredir Katar başta, yerli yabancı firmalarla görüşmeler yapan sarı-kırmızılı yönetimin, isim hakkı için uluslararası bir şirketle el sıkışmaya hazırlandığı bildirildi. Görüşmelerini sürdüren Galatasaray bombayı patlatıyor. Edinilen bilgiye göre Galatasaray stat sponsorluğu için 80 milyon dolarlık anlaşma yapıyor.

ANLAŞMA 10 SENELİK

Anlaşmanın süresi ise 10 senelik olacak. Sarı-kırmızılı kulübün kısa sürede sponsorluğu duyurması bekleniyor. İsmi sır gibi saklanan firmanın körfez ülkesinde bir şirket olduğu öğrenildi. Bu anlaşma ile böylece Başkan Burak Elmas seçim öncesi verdiği sözü yerine getirmiş olacak. 80 milyon dolarlık stat anlaşmasının yanı sıra forma sponsorluğu için 27 milyon dolara imza atan Galatasaray'ın 2 sponsordan toplam geliri 107 milyon doları bulmuş olacak.

2011 YILINDA AÇILDI

120 dönümlük tepeye inşa edilen Ali Sami Yen Spor Kompleksi 15 Ocak 2011'de açıldı. Türk Telekom, 2010-11 sezonunun ikinci yarısından itibaren 10 yıllığına stadyuma isim sponsoru oldu.

DERBİ REKORU

Ali Sami Yen Spor Kompleksi toplamda 198 loca ve 4500'den fazla VIP koltuğuna sahip... Galatasaray ile Beşiktaş arasında 5 Mayıs 2019 tarihinde ligde oynanan ve 51.578 seyircinin izlediği karşılaşma stadyum tarihinin en yüksek seyircili maçı oldu.  (Skorer)