Tüm Türkiye'yi peşinden koşturan bir şahıs, Kuşadası'nda polis tarafından yakalandı. 14 ayrı sabıkası bulunan ve 8 suçtan çeşitli mahkemeler tarafından aranan K.Y., Kuşadası'nda örgütlü oto hırsızlığı suçundan gözaltına alındı.
Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, İstanbul'da çalınan bazı araçların sahte belgelerle Kuşadası'nda piyasaya sürülmeye çalışıldığı yolunda bir ihbar aldı. İhbarı değerlendiren Asayiş Büro ekipleri, yaptığı çalışma sonucu 40 yaşındaki K.Y. isimli bir zanlının 06 GS 581 plakalı 2005 model lüks bir otomobil ile 46 P 4580 plakalı 2005 model bir aracı sahte belgelerle satmak üzere olduğunu öğrendi. Yapılan operasyonda K.Y. yakalandı.
Araçların teknik araştırmasını yapan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, lüks otomobilin gerçek plakasının 34 NHM 27 olduğu ve 16 Mart 2008 tarihinde İstanbul'dan çalındığı, minibüsün de gerçek plakasının 34 DJ 0125 olduğu ve 10 Nisan 2008 tarihinde yine İstanbul'dan çalındığını ortaya çıkardı. Belgeleri sahte olan iki araca el konulurken, çalıntı araçları sahte belgelerle satmaya çalışan K.Y.'nin çeşitli suçlardan 14 ayrı sabıkası bulunduğu, bunun yanında Türkiye'nin
çeşitli il ve ilçelerindeki mahkemelerce 3 adet suç işleme amacıyla suç örgütü kurmak, 4 hırsızlık ve bir adet de resmi evrakta sahtecilik olmak üzere toplam 8 ayrı suçtan arandığı belirlendi. Son derece kabarık bir suç dosyası bulunan K.Y., Asayiş Büro Amirliği'ndeki sorgulamasının ardından organize bir şekilde oto hırsızlığı yapmak ve sahte evrak tanzim etmek suçlarından Kuşadası'nda mahkemeye çıkarıldı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu.

Zanlı K.Y